Новини

Чернівецька лікарня отримала апарат ШВЛ: стан хворих на сьогодні

Загалом таких приладів у Чернівецькій області 39, а застосовують їх у випадку респіраторних ускладнень, зокрема спричинених вірусом COVID-19.

До Чернівецької обласної клінічної лікарні привезли апарат штучної вентиляції легень, який придбав один із меценатів. Про це на брифінгу повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. 

Він закликав чернівчан та буковинців дотримуватися рекомендацій медиків і правил карантину, намагатися не виходити з дому без потреби.

«Наші заклики до солідарної допомоги почуті. Вчора до обласної клінічної лікарні надійшов апарат штучної вентиляції легень. Його купив один із буковинських меценатів. Зараз здійснюється його монтаж. Закликаю тих, у кого є можливість допомогти у такий спосіб, звертатися до Наталії Гусак. Вона скоординує, розповість про те, що необхідно області, адже відповідає за оснащення медичних закладів», — повідомляє голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Головний лікар Чернівецької обласної клінічної лікарні Сергій Цинтар зазначив, що пацієнти з підтвердженим COVID-19, які перебувають у закладі, вже йдуть на одужання та почуваються добре.

«Апарат застосовуватимемо, якщо у хворих інфекційного відділення будуть ускладнення. Зараз стан пацієнтів із коронавірусом стабільний, важких хворих немає. Деякі з них уже одужують, декілька навіть скоро будуть виписані», — розповідає Сергій Цинтар.

Завідувач відділення анестезіології і інтенсивної терапії Юрій Бойко додав, що лікарня повністю готова до надання медичної допомоги хворим на коронавірус:

«Апарат, що надійшов в лікарню, середнього класу. За допомогою нього ми можемо покращувати стан пацієнтів, у яких підтверджений коронавірус. Зазвичай ускладнення, які може викликати інфекція, — це пневмонія».

Заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак зазначила, що загалом у місті й області таких апаратів 39, та розповіла також і про хворих, у яких підтверджено наявність вірусу. За її словами, вони отримують симптоматичне лікування.

«5 пацієнтів, у яких підтверджений коронавірус, перебувають у дитячій обласній клінічній лікарні. Їхній стан середньої важкости. І діти, і матері почуваються добре. У них знизилася температура та немає лихоманки і пневмонії. Ми відберемо у них чергові зразки й очікуємо негативні результати. Крім того, перевіряємо всіх, хто прибуває до інфекційних відділень лікарень міста та області. Навіть якщо результати перевірки цих осіб дають негативний результат, лікарі ставляться до них, як до потенційно заражених, не втрачаючи пильности», — пояснює заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

Фото Ігоря Волощука

Коментарі