Новини

Чехія заборонила в’їзд для всіх іноземців без дозволу на проживання

Чеські урядовці поповнили список країн, де є високий ризик інфікування, та заборонили в’їжджати в країну і покидати її, окрім заздалегідь передбачених випадків.

Фото immigrant.today

13 березня уряд Чехії вирішив повністю закрити кордони. В’їзд заборонять усім іноземцям без посвідки на тимчасове чи постійне проживання в країні. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Novinky.

«Ми вводимо заборону на в’їзд для всіх іноземців, починаючи з півночі 16 березня. Уряд ухвалив рішення, що він заборонить чеським громадянам та іноземцям із постійним або тимчасовим проживанням залишати Чеську Республіку», — заявляє прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш.

Міністерство внутрішніх справ Чехії передбачило також винятки для поїздок. Зокрема дозволено здійснювати подорожі водіям вантажівок, автобусів, потягів і рятувальникам.

«Це дуже жорсткі заходи, але вони можуть зробити значний внесок у запобігання поширенню коронавірусу», — каже міністр внутрішніх справ Чехії Ян Гамачек.

Крім того, урядовці оголосили карантин для всіх, хто повертається з країн, позначених як найбільші зони ризику інфікування. Досі санкції поширювалися тільки на людей, які повертаються з Італії.

Чеський уряд також визначив Іспанію, Австрію, Німеччину, Норвегію, Швецію, Францію, Бельгію, Нідерланди, Данію, Британію та Швейцарію як небезпечні країни. Раніше у цьому списку були ще й Китай, Південна Корея, Іран та Італія. Обмежувальні заходи будуть діяти 30 днів.

Раніше уряд Чехії оголосив надзвичайну ситуацію через поширення коронавірусу в Європі.

Коментарі