Новини

З 13 березня дитячі садки у Чернівцях закривають на карантин

Також продовжили карантин до 3 квітня у школах і закладах вищої освіти області.

З п’ятниці, 13 березня, дошкільні навчальні заклади у Чернівцях призупиняють навчальний процес, згідно з рішенням Кабміну, яке ухвалили через пандемію коронавірусу в світі. Про це під час прямого етеру повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

«Постанову оприлюднили достатньо пізно, і ми не могли вчасно попередити батьків про те, що, наприклад, відзавтра (12 березня) ми припиняємо виховний процес у садочках. Треба дати певний час, аби батьки могли організувати догляд за дітьми, оформити відпустки тощо. Тому завтра я не рекомендую батькам, хто має таку змогу, вести дітей до садочків. Нехай вони залишаються вдома. Для тих, хто не має такої можливости, дитячі садочки завтра працюватимуть. Але від п’ятниці вони припиняють виховний процес», — зазначив Олексій Каспрук.

У коментарі «Шпальті» начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк повідомив, що дошкільні установи призупиняють освітній процес, згідно з рішенням Уряду, до 3 квітня включно.

Також він зазначив, що продовжили карантин у школах та вишах області. Вже підготували відповідне розпорядження міського голови.

«Якщо раніше в області ухвалили рішення призупинити навчальний процес до 23 березня, то наразі в загальнодержавному масштабі, згідно з рішеннмя Кабміну, навчання призупинено до 3 квітня, починаючи від дошкільних навчальних закладів, закінчуючи вищими».

Нагадаємо, з 6 березня у всіх школах та вишах Чернівецької області та Чернівців зокрема призупинили навчальний процес.

Коментарі