Новини

В Україні запустили додаток доступности для людей з інвалідністю. У Чернівцях поки не працює

Зараз на мапі є 14 українських міст, серед яких поки немає Чернівців, проте з часом планують додати ще шість населених пунктів.

Фото Stefano Intintoli, unsplash.com

Громадська організація «Доступно.UA» створила додаток TosMap — мапу доступности українських міст для людей з інвалідністю.

«Тепер ти швидко зможеш знайти локацію, дружню до людей з інвалідністю, батьків із маленькими дітьми, візочками та інших представників маломобільних груп населення. Завдяки великій кількости фільтрів ти підбереш локацію, де зручно провести час, і позбудешся мороки шукати допомогу, щоб потрапити до архітектурно недоступної локації», — кажуть розробники програми.

Наразі на мапі є 14 українських міст, серед яких поки немає Чернівців. Проте з часом планують додати ще шість населених пунктів, на яких буде більше 400 локацій.

«Наразі наша мапа нараховує 14 українських міст, їхня кількість найближчим часом збільшиться до 23, на яких буде більше 400 локацій. І, звичайно, ми без упину наповнюємо мапу новими локаціями», — зазначають розробники.

На мапі за допомогою фільтру можна буде знайти інклюзивні та безбар’єрні кафе, ресторани, держустанови, ТРЦ і БЦ, банки, навчальні заклади, музеї, аптеки та залізничні вокзали.

Також у додатку можна перевірити зручності локації: чи є там пандус, сходи, зручні вбиральні, паркінг і велопарковки.

Пізніше самі користувачі TosMap також зможуть долучитися до створення мапи й додавати власні локації.

Додаток можна завантажити в Google Play та App Store.

Коментарі