Новини

У Києві ввели частковий карантин через китайський вірус

Мер Києва розповів про обмеження велелюдних заходів, дистанційне навчання, закриті розважальні центри та скасовані сеанси у кінотеатрах.

Із 12 березня у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Друзі! Щоб упередити можливе розповсюдження захворювання на коронавірус, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів та обмежень. Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, ми вирішили не чекати і убезпечити мешканців міста. Превентивні заходи в Києві запроваджуємо з 12 березня. Попередньо – до кінця березня.Зокрема, буде тимчасово обмежений освітній процес в закладах загальної та вищої освіти. В дитячих садочках. У мистецьких, спортивних школах та інших. Також обмежуємо проведення масових заходів у столиці. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах.Друзі! Ніякої паніки! Відповідально ставимося до свого здоров’я, дотримуємося правил гігієни. А якщо почуваєтеся зле, – одразу звертайтеся до лікаря. Бережіть себе і тих, хто поруч! Разом ми все подолаємо!

Gepostet von Віталій Кличко am Mittwoch, 11. März 2020

«Щоб зупинити можливе розповсюдження захворювання коронавірусу, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів та обмежень. Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, ми вирішили не чекати й убезпечити мешканців міста. Превентивні заходи в Києві запроваджуємо з 12 березня. Попередньо — до кінця березня», — повідомив мер столиці.

У зверненні Кличко наголосив, освітній процес тимчасово обмежать, а у місцях великого скупчення людей проводитимуть посилений контроль:

«Тимчасово обмежуємо освітній процес та забезпечуємо дистанційне навчання в закладах загальної та вищої освіти. В мистецьких, спортивних школах, у дитячих садочках міста. Обмежуємо проведення масових заходів у столиці. Це стосується і концертів, конференцій тощо. Кінотеатри скасують сеанси. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг молах. У торгових центрах посилений контроль, там чергуватимуть санітарні лікарі. Попередньо обмеження діятимуть до кінця березня», — наголосив Кличко.

Також мер закликав керівників установ та підприємств міста переглянути робочий графік працівників, у яких є малолітні діти. Громадський транспорт, за його словами, поки працюватиме у звичному режимі. Весь його рухомий склад двічі на добу обробляють засобами дезінфекції.

«Відповідально ставимося до свого здоров’я, дотримуємося правил гігієни. А якщо почуваєтеся зле — одразу звертайтеся до лікаря. І будьте уважними до людей похилого віку — вони найуразливіші до коронавірусу», — наголосив Кличко.

Нагадаємо, 3 березня під час брифінгу заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко офіційно повідомив про виявлення коронавірусу в Чернівцях.

 

Коментарі