Новини

МЗС створило штаб для захисту українців від коронавірусу

Мета штабу передбачає вчасне та достовірне інформування щодо розвитку ситуації у регіонах та країнах світу, поради стосовно подорожей тощо.

Фото ТСН

У Міністерстві закордонних справ створили оперативний штаб, аби захищати громадян за кордоном і надавати актуальну інформації щодо поширення Covid-19 у світі.

У пресслужбі МЗС повідомили, штаб створений з ініціативи Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

«По-перше, для того, щоб наші громадяни, де б вони не перебували, вчасно отримували необхідну інформацію та не покладалися на недостовірні джерела. По-друге, щоб кожен громадянин України відчував, що він під захистом Української держави, яка надасть необхідну підтримку та допомогу», — заявив Кулеба.

До складу штабу також увійшли Державний секретар МЗС, директор Департаменту консульської служби, директор Департаменту міжнародних організацій, директори територіальних департаментів, речниця МЗС, інші відповідальні особи міністерства.

Також МЗС створило спеціальні сторінки у соцмережах для надання актуальної інформації щодо роботи штабу та поширення Covid-19.

За словами Кулеби, метою оперативного штабу є координація роботи МЗС із причетними органами влади в Україні та представництвами міжнародних організацій щодо надання допомоги громадянам України, які перебувають за кордоном на територіях, уражених коронавірусом. Зокрема мета передбачає також вчасне та достовірне інформування щодо розвитку ситуації у регіонах і країнах світу, поради стосовно подорожей тощо.

 

Коментарі