Новини

У додатку «Дія» права отримали понад 750 тисяч водіїв

До кінця 2020 року чиновники планують оцифрувати близько 80% державних послуг та зробити їх доступними через «Дію».

ФотоThái An, unsplash.com

Мобільний додаток «Дія» встановили вже понад 1,7 мільйона українців, через програму видали вже понад 620 тисяч техпаспортів, а електронні права у ньому отримали понад 750 тисяч водіїв.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Мінцифри та МВС працюють над покращенням даних у реєстрах. Міністр сподівається, що впродовж декількох тижнів він збільшиться в 1,5 раза.

«Сьогодні позитивний розгляд та відображення в «Дії» за результатами онлайн-послуги з верифікації посвідчення водія в сервісних центрів МВС складає 35%. Ми прагнемо збільшити цей показник», — каже Михайло Федоров.

Нагадаємо, 6 лютого Міністерство цифрової трансформації презентувало мобільний додаток «Дія». За словами розробників, у ньому будуть зберігатися документи в електронному вигляді. Наразі у програмі вже можна користуватися цифровим водійським посвідченням та свідоцтвом про реєстрацію.

До кінця 2020 року чиновники планують оцифрувати близько 80% державних послуг та зробити їх доступними через «Дію». За словами урядовців, незабаром у додатку мають з’явитися електронні український та закордонний паспорти, студентські квитки, страхові поліси та інші документи.

Додаток доступний для смартфонів на Android та iOS, зокрема у Google Play Market та App Store.

Коментарі