Новини

В Україні презентували державну мобільну програму «Дія». Чи запрацює додаток у Чернівцях

Онлайн-додаток повинен спростити користування державними послугами.

Фото ROBIN WORRALL, unsplash.com

Міністерство цифрової трансформації України презентували державний мобільний додаток «Дія».

«Дія — це онлайн-сервіс державних послуг. Наша мета — стати універсальним зручним засобом взаємодії людини з державою. Без черг, бюрократії та перерв на чаювання», — кажуть у Міністерстві.

Додаток повинен спростити користування державними послугами онлайн. Участь у презентації також брав президент України Володимир Зеленський

«Держава повинна бути для людини просто зручним сервісом, простим і зрозумілим. Сьогодні ми робимо крок на шляху до цієї мети», – сказав Зеленський під час свого виступу.

Мобільний додаток дозволить зберігати документи в електронному вигляді та спростить користування державними послугами онлайн.

У тестовому режимі додаток працював із грудня 2019 року. Тепер його можуть завантажити всі за посиланнями для Google Play та Apple Store. Плюсом програми є відсутність прив’язки до місця, тому завантажити додаток можна будь-де.

Зеленський заявив, що Україна стала третьою країною Європи, у якій є схожий додаток.

Він зазначив, що його мета зробити так, аби всі відносини з державою людина могла здійснювати за допомогою звичайного смартфона й інтернету. Зокрема можна буде голосувати в електронному вигляді на президентських, парламентських і місцевих виборах.

«Кожен хоча б раз у житті намагався взяти довідку або оформити якийсь дозвіл. Усі ми стали жертвами умовної Тамари Іванівни, у якої вічно поганий настрій і завжди короткий день. Усі ми зустрічали умовного Віктора Петровича, якому потрібно щось занести, щоб отримати його підпис. Держава це змінює. Це виклик, амбітний, але досяжний», — сказав президент.

Презентація застосунку Дія та Дія. Цифрова освіта

Пряма трансляція презентації застосунку Дія та платформи Дія. Цифрова освіта.

Gepostet von Дія am Mittwoch, 5. Februar 2020

Коментарі