Новини

У Чернівцях відбулися змагання з фігурного катання «Bukovyna ICE Star 2020»

Всупереч новинам про коронавірус, на чемпіонат приїхали спортсмени з 10 міст України.

7 березня на Льодовому майданчику, що на вулиці Головній, 100-А, відбувся відкритий чемпіонат Чернівецької області з фігурного катання на ковзанах «Bukovyna ICE Star 2020». У ньому взяли участь близько 100 спортсменів із Вінниці, Одеси, Кременчука, Херсона, Львова, Тернополя, Запоріжжя, Дніпра, Києва та Чернівців.

На чемпіонат деякі учасники приїхали не тільки з батьками і тренерами, а ще і з власними хореографами.

Тренерка Інна Мамедова розповіла, що  учасники трохи переживали перед приїздом у Чернівці через новини про коронавірус. 

«Трішечки коронавірус не посприяв проведенню змагань – із трьох міст до нас не змогли приїхати учасники», —  розповіла Мамедова Інна, організаторка чемпіонату, головна тренерка школи фігурного катання «Аксель».

Спортсмени від 2000 до 2015 років народження виступали у трьох групах:

  • група А — активні спортсмени, члени федерацій
  • група В — аматори всіх вікових категорій
  • група Beginners — початківці.

До офіційного відкриття чемпіонату на льоду змагалися початківці та аматори.

«Я дуже задоволена своїм виступом, тому що вперше виграла перше місце і раніше в Чернівцях я теж мала зайняти перше місце, але впала», – розповідає одна з переможниць чемпіонату Аліна Корнєва.

На чемпіонаті також нагородили тренерів фігуристів.

«Сама я активна спортсменка, перейшла з кар’єри фігуристки у тренерство. Я працюю вже 10 років у цій сфері і на своєму досвіді маю багато призових місць. До цього моменту за два роки роботи у Херсоні у нас було 25 золотих медалей, 18 срібних та 6 бронзових. Сьогодні ми виставили багатьох дебютантів» – зазначає тренерка з херсонського клубу фігурного катання Анна.

Школа фігурного катання «Power» зі Львова на чолі з Єкатериною Балінською працює всього два місяці, а вже привезли на чемпіонат двох дітей, одна з яких здобула місце на п’єдесталі.

   

Фото Євгенії Калюжки

Коментарі