Новини

Серед працевлаштованих жінок на Буковині цьогоріч найбільше продавчинь

Торік власну справу відкрили 89 буковинців, 37 із них — жінки.

Фото Tim Gouw, unsplash.com

З початку 2020 року до Чернівецької обласної служби зайнятості звернулися по роботу 4022 безробітні жінки. Це 52% від усіх звернень. 611 із них отримали роботу. Про це повідомили у Чернівецькому обласному центрі зайнятості.

«У 2020 році жінок на Буковині працевлаштовували на різноманітні посади, зокрема в заклади харчування, банківські установи, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, сферу освіти, обслуговування, на сільськогосподарські підприємства  та агроформування», — зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

За її словами, двоє жінок стали підприємницями, відкривши власну справу: послуги у сфері бухгалтерського обліку та перукарські послуги. Торік власну справу відкрили 89 осіб, 37 із них — жінки.

Найпопулярніші професії — продавчині (90 працівниць) та прибиральниці (50 жінок). Третє місце бухгалтерки й економістки розділили з медсестрами (майже по 40).

Також понад 30 жінок займають керівні посади, 27 уже працюють швачками та закрійницями, 19 керують гуртками, 16 жінок працюють електромонтажницями-схемницями, 15 — сортувальницями виробів, сировини й матеріалів, 11 — кондитерками та пекарками, 25 — виховательками та помічницями у дошкільних навчальних закладах, 9 — учительками шкіл та інших навчальних закладів, 9 — фармацевтинями, 7 — юристками, 4 — практичними психологинями.

Працюють жінки також операторками заправних станцій, верстальницями деревообробних верстатів, а ще лісівницею, геодезисткою та охоронницею.

Коментарі