Новини

У Чернівцях самоізольованим людям волонтери безкоштовно доставлятимуть продукти та ліки

Як з’явилася ідея безкоштовної доставки людям, які вирішили не виходити з дому через коронавірус.

Фото nabat.news

Громадська організація «Волонтерський рух Буковини» допомогає людям, які перебувають або будуть у самоізоляції. Волонтери доставлятимуть чернівчанам продукти харчування, ліки та інші життєво необхідні речі, аби забезпечити спокій громадян міста. Товари добровольці зможуть придбати за ваші кошти, а от доставлятимуть безкоштовно.  Про це повідомила керівниця організації Катерина Пономарьова на своїй сторінці у фейсбуку.

Журналісти «Шпальти» вирішили з’ясувати, чому виникла така ініціатива та як можна зв’язатися з волонтерами.

«Ідея виникла одразу ж після звістки про коронавірус у Чернівцях, зокрема через випадок на Гравітоні, коли сусіди інфікованого коронавірусом чернівчанина вимагали ізоляції його дружини. Наша організація вважає, що таких випадків не повинно бути у сучасному суспільстві, нас здивувало те, що сусіди, замість того, щоб допомогти з покупкою продуктів самоізольованій жінці, були агресивно налаштовані. Тому мої волонтерки, не задумуючись, підтримали таку ініціативу», — каже Катерина Пономарьова.

Також вона наголошує на тому, що у кризових ситуаціях особливо потрібна підтримка:

«Самоізоляція — рішення важке, не кажу вже про процес. Нашій організації важливо, щоб чернівчани, які перебувають у подібному становищі, знали, що їх не ненавидить увесь світ. Ми працюємо, щоб люди розуміли, що є хтось, хто хоче протягнути руку допомоги та може підтримати».

«Волонтерський рух Буковини» вже створив чат у вайбері, де кожен охочий може звернутися з проханням принести продукти чи ліки. Також до чату можуть долучатися і ті, хто не потребує допомоги, а хоче допомогти.

«Почнемо працювати, щойно комусь це стане потрібно. Зараз паніки у місті немає. Наших волонтерів вірус не так лякає, вони не бояться, а діють».

 

Коментарі