Новини

«Незабутня квітка» – новий благодійний проєкт у Чернівцях

Мета проєкту – популяризувати тему профілактики і лікування раку молочної залози.

4 березня у медіацентрі «Belle Vue» відбулася пресконференція Алекса Гутмахера. Він засновник і продюсер українсько-американського благодійного проєкту «Незабутня квітка». Свого часу чоловік переборов рак. Нині ж з ініціативою «Незабутня квітка» їздить Україною та пропагує профілактику і своєчасне лікування раку молочної залози.

«Коли ти пройшов 11 операцій радіо- та хіміотерапії (агресивна саркома) і вийшов живий — чому? Бог сказав: «Ти ще не все виконав, ти повинен робити щось для людей». Завдяки тому, що я публічний діяч, музикант, продюсер, своїм прикладом можу показувати: я чогось вартий. Хтось же повинен?» — пояснює Алекс Гутмахер.

Проєкт присвячений вшануванню пам’яті американської співачки української походження Квітки Цісик. Його мета – популяризувати тему профілактики і лікування раку молочної залози. Ініцітиву розпочали 2007 року за підтримки Українсько-американської координаційної ради (Нью-Йорк).

«Ми за будь-які проєкти, які нагадують людям про проблеми онкології. У нашій країні немає скринінгових (виявляння захворювання в їхніх ранніх безсимптомних стадіях, – авт.) програм. Тому такі проєкти допомогають достукатися до людей, що потрібно пам’ятати про здоров’я», – розповідає головний лікар Чернівецького онкодиспансеру Ілля Тащук.

Як зазначив пан Алекс, його проєкт в Україні працює не тільки з онкохворими, а й із військовими, з особливими дітьми та молоддю:

«Фінансова підтримка важлива, але насправді важливий перший крок. Прийти до головного лікаря і сказати, до прикладу: «У нас є молодіжна спільнота. Чи можемо ми посидіти та порозмовляти з онкохворими? Безумовно!»

Вже у березні та квітні цього року у Чернівцях планують декілька благодійних заходів проєкту «Незабутня квітка».

Прес-конференція Алекса Гутмахера – засновника і продюсера українсько-американського благодійного проєкту "Незабутня Квітка". Він присвячений вшануванню пам’яті американської співачки української походження Квітки Цісик, а також просуванню теми профілактики і лікування раку молочної залози серед жінок.

Gepostet von Шпальта am Mittwoch, 4. März 2020

Фото Анастасії Бойчук

 

 

Коментарі