Новини

В Україні збільшився дохід від туризму: скільки гості міста витратили у Чернівцях

Туристичний збір Чернівців минулого року майже на 154% більший, ніж 2018-го.

За 2019 рік іноземні туристи витратили в Україні 1,7 мільярда доларів. Це на 200 мільйонів доларів більше, ніж у 2018. Про це повідомили в Експертній раді Нацбанку.

«Цьому, з-поміж іншого, сприяють проведення різноманітних міжнародних фестивалів (наприклад, Atlas Weekend, Leopolis Jazz Fest), а також своєрідна реклама від американської телемережі НВО у вигляді захопливого серіалу «Чорнобиль», — мовиться у повідомленні Експертної ради.

Журналісти «Шпальти» поцікавилися, скільки коштів від туризму надійшло до бюджету Чернівців. У Департаменті розвитку Чернівецької міської ради нам повідомили, що туристичний збір Чернівців торік склав 770 тисяч гривень, що майже на 154% більше, ніж у 2018, коли до бюджету міста з туризму надійшли 354 тисячі гривень.

Найпопулярнішим туристичним об’єктом у місті є колишня Резиденція митрополитів Буковини і Далмації, зазначили у Департаменті розвитку:

«Візитівкою, звісно, залишився наш університет, також попитом серед гостей користуються екскурсії містом, зокрема і щонедільні безкоштовні».

Чернівецький екскурсовод Ярослав Адамчук каже, що за останні роки Чернівці стають популярнішими. Щороку він відслідковує збільшення туристів: їдуть з Києва, Харкова, а також з Європи, Америки, Азії та звідусіль.

Коментарі