Новини

Чернівецька ОДА компенсувала «Укрзалізниці» всього 0,1% за перевезення пільговиків у 2019 році

На перших позиціях антирейтингу платників — Київ (0% компенсації від загальної суми витрат) та Чернівецька область, (сплатили 0,1%).

Фото Cristian S, unsplash.com

2019 року місцеві органи влади компенсували «Укрзалізниці» лише 22% від суми витрат на пільгові перевезення у приміському сполученні. Про це повідомила пресслужба компанії.

На перших позиціях антирейтингу платників — Київ (0% компенсації від загальної суми витрат) та Чернівецька область, де сплатили 0,1%.

«За перевезення пільговиків у 2019 році Укрзалізниця надала послуг на 515,7 мільйонів гривень. Тобто торік було перевезено пасажирів пільгової категорії на цю суму. А місцеві ОДА, які мають компенсувати Укрзалізниці перевезення пільговиків, компенсували всього 22% від цієї суми», — зазначили у компанії.

Директор Департаменту стратегічного розвитку та інвестиційної політики «Укрзалізниці» Антон Соболевський наголосив також на невигідності приміських перевезень і додав, що місцева влада врешті-решт повинна зрозуміти, що вона відповідальна за ці перевезення й має підтримувати мобільність громадян.

«Рентабельність приміських сполучень мінус 900%. Ми в передмістя вкладаємо дев’ять гривень, а отримуємо одну. Приміський рух субсидують усюди. Без допомоги місцевої влади і без розуміння, що це потрібно їм, а не нам, ми далеко не заїдемо», — сказав Антон Саболевський.

 

Коментарі