Новини

«Укрзалізниця» не підвищує вартість своїх послуг

Вартість проїзду залізничним транспортом з 1 березня 2020 року не підвищено.

«Укрзалізниця» назвала фейком інформацію про підвищення тарифів на пасажирські перевезення. Про це компанія повідомила на своєму офіційному сайті.

2 березня ТСН оприлюднили інформацію про те, що «Укрзалізниця» підвищує плату за проїзд. У повідомленні йшлося, що до кінця року квитки стануть дорожчими на 22%.

«Збільшувати тарифи планують поетапно — по 2% щомісяця від 1 березня до 31 грудня у всіх категоріях вагонів, крім 1-го класу поїздів “Інтерсіті+”. Таким чином, у результаті ціни на залізничні квитки зростуть цього року на 22%», — пише ТСН.

Також медіа назвало причину псевдопідвищення тарифів:

«Причиною зростання тарифів на пасажирські перевезення є необхідність збільшення доходів державної залізничної компанії. Загалом дохід «Укрзалізниці» планують збільшити на 13% 2020 року, зокрема дохід від пасажирських перевезень — на 8%».

У компанії перевізника сказали, що індексацію тарифів справді планували здійснювати поетапно — з 1 березня по 31 грудня 2020 року в усіх категоріях вагонів, окрім 1-го класу потягів Інтерсіті+. Проте відповідний наказ профільне міністерство наразі не погодило.

«Інформація, яку поширюють у ЗМІ, хибна. Тарифи на пасажирські перевезення регулює держава, і на сьогодні до АТ «Укрзалізниця» жодних документів про їх зміну не надходило», — наголосили у пресслужбі компанії.

Коментарі