Афіша

У Чернівцях зіграють виставу з Адою Роговцевою

У комедії «Будьте як удома» у головних ролях також грає Ахтем Сеітаблаєв.

3 березня на сцені Чернівецького муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської зіграють комедію «Будьте як удома». У головних ролях народна артистка України Ада Роговцева та заслужений артист АР Крим Ахтем Сеітаблаєв. Початок о 19:00.

Режисерка вистави — донька Ади Роговцевої Катерина Степанкова, учениця Романа Віктюка і Петра Тодоровського. П’єса Жан-Марі Шевре «Squat» (в українській сценічній версії — «Будьте як удома») досить відома в Європі. 2000 року автор отримав за свій твір спеціальну премію ООН. Також його номінували на вищу театральну нагороду Франції — премію «Мольєр» саме за цю історію.

Про що вистава

Тема міжнаціональних відносин сьогодні особливо хвилює світ. Це також тема єдиного Дому, яким нарешті і має стати як для кожного з нас, так і для персонажів конкретної п’єси наш досить обмежений «земний простір». Простір, який для одних визначається державними кордонами. А для інших — стінами паризької квартири, де живуть герої вистави, вирішуючи свої то складні, то прості людські взаємини. Пара молодих емігрантів — араб Самір та полячка Бася — випадково опиняються у великій квартирі в центрі Парижа.

Так само випадково в їхнє життя входять дві літні французькі леді Жанн і Марівонн… Останню грає у виставі Ада Роговцева. Зіткнення двох світів, поєдинки різних ментальностей, взаємодія контрастних характерів — саме в цьому «пружина» цієї комедійної і водночас драматичної сповіді.

У комедії також зіграють провідні актори київських театрів: Галина Корнєєва, заслужена артистка України Світлана Орліченко, Ольга Атанасова, Владислав Никитюк, Павло Лі. Художник вистави — Тарас Ткаченко, хореограф — Олексій Скляренко.

Квитки можна придбати за посиланням тут.

 

Коментарі