Новини

У Чернівцях провели бліцтурнір із шахів

Визначили найкращого гравця у швидкі шахи. Переможці отримали грошові нагороди від спонсорів, медалі та перехідні кубки.

1 березня у Чернівцях провели змагання з шахів «Кубок Шахової Буковини». У турнірі взяли участь 62 гравці з різних міст області. Бліцтурнір складався з 11 раундів по 15 хвилин. Суперників обирали методом жеребкування.

«Турнір проходить за один день у форматі бліц із контролем часу, де в кожного суперника є 5 хвилин та плюс 3 секунди на хід. Переможців визначають за швейцарською системою: в кого більше балів, той і виграв», – розповів організатор турніру Ілля Шкварчук.

Він вважає, що гра в шахи дуже корисна для інтелектуального розвитку, адже вона розвиває математичне мислення. Саме тому їх потрібно популяризувати серед молоді, що і є головною метою турніру. 

«Граю в шахи з тих пір, як вперше їх побачив. Ця гра дуже корисна для логіки і свого часу дуже допомогла мені зрозуміти математику та успішно її вивчати. Мені дуже сподобався такий формат турніру, тому із задоволенням буду брати участь у подібних заходах і надалі», – каже учасник турніру Євгеній Онищенко.

Переможцем став майстер спорту України Михайло ЯрмистийДруге місце посів майстер ФІДЕ Олексій Білич, а замкнув переможну трійку кандидат у майстри спорту Володимир Виноградник. Переможці отримали грошові нагороди від спонсорів, медалі та перехідні кубки. Загалом, за словами Іллі Шкварчука, на призи витратили 16 тисяч гривень.

Нагадаємо, такий бліцтурнір організовують раз у три місяці, це вже п’ятий за рахунком.

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі