Новини

29 мільйонів українців підписали декларації з сімейними лікарями

Уже за місяць почне працювати програма медичних гарантій.

Фото Bill Oxford, unsplash.com

Зараз 29 мільйонів українців підписали декларації з сімейними лікарями. Про це 1 березня повідомила міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька на своїй сторінці у фейсбуку.

«Сьогодні 1 березня, а це означає, що вже через місяць почнеться наступний крок змін у системі надання медичної допомоги. Запрацює програма медичних гарантій», — написала міністерка.

За словами Зоряни Скалецької, маючи направлення сімейного лікаря, можна буде отримувати амбулаторну і стаціонарну медичну допомогу, яку оплачує держава, хірургічне втручання, проходити обстеження, робити вакцинацію, аналізи, діагностику, отримувати ліки.

«На сьогодні вже 29 млн українців уклали декларацію з сімейним лікарем. Звертаюся до тих, хто цього ще не зробив – обрати свого сімейного лікаря», – зазначила вона.

Раніше «Шпальта» повідомляла, що з 1 квітня 2020 року запрацює Програма медичних гарантій. Це перелік медичних послуг, які пацієнт зможе гарантовано отримати безоплатно. За програмою медичних гарантій послуги спеціалізованої медичної допомоги можна буде одержати лише за направленням лікаря. Безкоштовно та без направлення вони будуть для пацієнтів, які звернулися до акушера-гінеколога, стоматолога, педіатра, психіатра чи нарколога. Також без направлення медичну допомогу надають безоплатно за невідкладного стану.

Коментарі