Новини

Другий випадок сказу домашньої тварини у Чернівцях: де зробити вакцинацію своєму улюбленцю

Собака жив у приватному господарстві, проте не був вакцинованим від сказу.

У Чернівцях зафіксували другий випадок сказу у домашніх собак від початку року.

Про це повідомили на сайті Чернівецької міської ради.

Другий у цьому році випадок сказу у собаки зареєстрували на вулиці О. Вільшини. Собака жив у приватному господарстві, проте не був вакцинованим від сказу.

Як ідеться у повідомлення, 2 лютого після прогулянки по лісу у собаки розпочалося посилене слиновиділення та помітне розширення зіниць. Господар одразу ж звернувся до найближчої приватної клініки, однак після надання медичної допомоги собака помер.

У лабораторії Держпродспоживслужби провели дослідження та виявили ознаки, характерні для сказу. На двір, де утримувалася собака, наклали карантинні обмеження, провели дезінфекцію та оголосили зону довкола загрозливою.

Зараз державна надзвичайна протиепізоотична комісія проводить ветеринарно-санітарні заходи, аби ліквідувати вогнище сказу в господарстві та зоні загрози. Також  обстежують та щеплюють тварин.

У клініці, де надавали першу медичну допомогу собаці, також провели вимушену дезінфекцію.

Директор МКП «Центр стерилізації тварин» Артем Жук наголошує, що безкоштовне щеплення проти сказу вакциною «Рабістар» можна зробити за адресами:

  • Південно-Кільцева, 47 – МКП «Центр стерилізації тварин»
  • Сторожинецька, 113 – Державна ветеринарна лікарня
  • Галицький шлях, 46-В – ветеринарна клініка «Пан Коцький»
  • Небесної сотні, 15 – ветеринарна клініка «Пан Коцький»

«У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча. Якщо вас вкусив собака — невідкладно зверніться в лікарню швидкої медичної допомоги, що на Фастівській, та повідомте нас (0955260045)», — застерігають у Центрі стерилізації тварин.

Раніше «Шпальта» повідомляла, перший випадок сказу домашньої тварини у Чернівцях стався 17 лютого на вулиці Горіхівській на території приватного господарства.

Тоді хворий на сказ собака покусав власницю, після чого помер на третій день.

Коментарі