Новини

Тепер скаржитися на дороги можна в режимі онлайн: Укравтодор розробив інтерактивну мапу

Відтепер Укравтодор зможе оперативно реагувати на скарги щодо стану доріг.

Фото Ralph Bolliger, unsplash.com

27 лютого Укравтодор запустив інтерактивну мапу, завдяки якій можна буде залишати онлайн-скарги щодо стану доріг.

Про це компанія повідомляє на своїй сторінці у фейсбуку.

Відтепер Укравтодор зможе оперативно реагувати на скарги щодо стану доріг та моніторити роботу підрядників, які утримують ту чи іншу дорогу. Зокрема компанія планує стежити за поточним станом дорожніх знаків, розмітки, виконання ремонту дорожнього полотна, а також за пересуванням ремонтної та прибиральної техніки.

«Ми зробили інтерактивну мапу, за допомогою якої люди можуть залишати скарги, а підрядники і наші служби будуть отримувати цю інформацію. Чому це важливо? Бо проконтролювати реальний стан доріг, сидячи в Києві, або навіть нашим службам, у яких декілька співробітників відповідають за утримання, маючи на балансі тисячі кілометрів, нереально. А за допомогою людей, які будуть залишати скарги, ми це зробимо», — зазначив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Запрошуємо протестувати інтерактивну мапу Укравтодору ➡️ https://map.ukravtodor.gov.ua/ Мапа має 3 публічні модулі: – звернення- ремонти- утримання доріг. Завдяки мапі громадяни можуть оперативно сповіщати Укравтодор про наявні проблеми, відслідковувати рух техніки та роботу підрядників з утримання доріг. Окремо на мапі відображаються нещодавно відремонтовані ділянки, актуальні та перспективні ремонти.Детальніше: https://ukravtodor.gov.ua/press/news/ukravtodor_prezentuvav_interaktyvnu_mapu.html

Gepostet von Укравтодор am Donnerstag, 27. Februar 2020

Директор Державного підприємства дорожнього зв’язку, інформаційного забезпечення та автоматики «Укрдорзв’язок» Вадим Горюшко розповів, що через вебресурс також можна залишати скаргу щодо поточного стану конкретної ділянки дороги. Для цього потрібно завантажити фото ями, вибоїни, купи сміття тощо на карту з конкретною геолокацією. В Укравтодорі відреагують на скаргу і нададуть оперативну інформацію щодо вирішення проблеми.

На сайті відображається інформація про завершені, поточні та заплановані ремонтні роботи на конкретних ділянках, а також ділянки доріг із найбільшою кількістю ДТП та пункти обігріву і паркінги для вантажівок.

В Укравтодорі наголосили, що на сайті можна знайти інформацію лише про ті дороги, які підпорядковані безпосередньо відомству та його регіональним службам.

У компанії не мають наміру створювати окремий мобільний додаток, але планують інтеграцію зі своїми партнерами, зокрема навігаційною системою Waze. Тоді функціонал інтерактивної мапи Укравтодору може стати доступним для користувачів додатку Waze у найближчі декілька тижнів.

«Ми віримо у партнерство. Наразі є низка дійсно корисних додатків — такі як Waze, Bolt, Uber, Дія тощо. І для нас важливо, щоб вони почали інтегруватися з нашою мапою. Адже, якщо ви користуєтеся Waze, зрозуміло, що немає особливого змісту встановлювати ще декілька схожих додатків. Наш пріоритет — систематизувати всі звернення в одному місці і мати можливість їх ефективно опрацьовувати», — зазначила радниця голови Укравтодору Яніка Мерило.

Коментарі