Новини

У чернівчанки, яка прибула з Італії, нормалізувалася температура

Чернівчанка, яка прилетіла з італійського Бергамо і яку госпіталізували, вже почувається краще.

Жінка, яка прибула з Італії та ймовірно контактувала з людьми, хворими на коронавірус, досі ізольована і перебуває в інфекційному відділенні Чернівецької обласної лікарні.

Втім, як повідомили «Шпальті» у Чернівецькому обласному лабораторному центрі МОЗ, стан жінки вже покращився. Температура чернівчанки нормалізувалася ще вчора ввечері.

«Ми очікуємо результатів лабораторного обстеження. Дослідження проводять у Києві. Сподіваємося, що завтра результати вже будуть. Коли жінка прибула до лікарні, вона мала температуру 38, а вже ввечері того ж дня температура стала нормальною», — повідомила в. о. директора Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Гопко. 

Також вона зазначила, що людей, які потрапляють до лікарні з клінічними ознаками коронавірусу та які подорожували в країни, де виявили хворобу, ізолюють від інших.

«У нас відпрацьовані дії щодо людей, які у зоні ризику. Таких пацієнтів до отримання результату лабораторного дослідження госпіталізують в умовах інфекційного стаціонару й ізоляції», — додала пані Наталія.

Також відомо, що наразі звернень щодо коронавірусу у Чернівецькій області не було. Та медики готуються до ймовірних випадків хвороб і відпрацьовують тренувальне навчання.

«Ми відпрацьовуємо тренувальне навчання, цілу ніч тренувалися на пункті пропуску через державний кордон, запровадили службове перебування наших епідеміологів, а зараз відпрацьовуємо варіант виявлення хворого на кордоні і доправлення в лікарню. Ці речі важливі, аби відточити всі рухи, передбачити кожну деталь, щоб зробити це безпечно і швидко», — каже Наталія Гопко.

 

Коментарі