Новини

На КПП «Порубне» розпочали температурний скринінг осіб, які повертаються з країн, де виявили коронавірус

Представникам держприкордонслужби передали безконтактні термометри.

Сьогодні, 25 лютого, тимчасова надзвичайна протиепідемічна комісія у Чернівецькій області працювала на пункті пропуску «Порубне». Вони передали прикордонникам безконтактні термометри, які оперативно надала ГО «Червоний хрест». На пункті пропуску почали проводити температурний скринінг людей, які їдуть до України.

«Опрацювали до найменших дрібниць всі тактичні речі з представниками держприкордонслужби та держмитслужби. Також в області проведемо навчання з відпрацюванням легенди із виявлення випадку в людини, яка має відповідну історію подорожі, проявляє певні стани, ознаки захворювання. Або ті ознаки фіксує одна з причетних служб», — каже в. о. директора Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Гопко.

Також Наталія Гопко повідомила, що сьогодні до обласної лікарні госпіталізували чернівчанку, яка прибула з Італії. Імовірно, що вона контактувала з людьми, хворими на коронавірус. Жінка звернулася до лікарів із певними симптомами і наразі перебуває в інфекційному відділенні Чернівецької обласної лікарні.

«У нас є пацієнтка, яка перебуває в обласній інфекційній лікарні. Вона має непорушений стан, у неї є підвищена температура. Вчора вона прибула з аеропорту «Бергамо» до Сучави, з Сучави на таксі через пропускний пункт «Порубне» до Чернівців. Зрозуміла, що почувається недобре і звернулася по медичну допомогу», — каже заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

За її словами, допомогу пацієнтці надають адекватно, вона отримує необхідне лікування, за нею спостерігають.

«Наразі МОЗ надало розширений перелік країн, із яких ми перевіряємо людей на предмет наявності чи відсутності коронавірусу. Ми спостерігаємо за цією пацієнткою, всі необхідні дії медичний персоналй здійснює. Зробили необхідні обстеження, чекаємо на результат», — зазначила Марія Поліщук.

Станом на 25 лютого жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус у Чернівецькій області немає, запевнила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі