Новини

25000 гривень за кращий проєкт благоустрою Центральної площі у Чернівцях

Міська рада оголосила конкурс на кращу пропозицію благоустрою Центральної площі.

Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради оголосив відкритий архітектурний бліцконкурс на кращу проєктну пропозицію благоустрою Центральної площі в Чернівцях. Про це повідомили на сайті Чернівецької міської ради.

За умовами конкурсу, потрібно передбачити комплексний благоустрій площі Центральної, створення комфортного простору для жителів міста та туристів, надати пропозиції оформлення стіни біля пам’ятника Т. Г. Шевченку.

Тривалість конкурсу – півтора місяця (з 27 березня року по 12 травня 2020 року).

За кращі пропозиції автори отримають премії. Зокрема перша нагорода – 25000 гривень, друга – 15000, третя – 10000.

У коментарі «Шпальті» головна архітекторка Чернівців Наталія Хілько розповіла, що міська рада виділила на проведення конкурсу 50 тисяч гривень. Також зобов’язали провести конкурс до березня.

Наразі управління подало запит міській раді на виділення коштів для реалізації проєкту.

«Ми щоразу пишемо запити на всю ту роботу, яку проводили, так само, як і на реалізацію проєкту реконструкції Соборної площі. Адже є хороша ініціатива, хороша ескізна пропозиція, переможці конкурсу, попередній кошторис, але нам кошти не виділяють. Наразі ми подали запит внести їх до програми управління капітального будівництва чи ДЖКГ, може, їм виділять кошти», — каже Наталія Хілько.

Також, за словами головної архітекторки, люди повинні розуміти, що будь-який конкурс — це формування громадської думки до містобудівної проблеми у Чернівцях. Адже більшість містян не завжди розуміє, яка проблема, скажімо, на Соборній площі (перегороджена проїжджою частиною), на Центральній (пішохідна вулиця виходить на проїжджу частину в той час, коли має починатися чи закінчуватися площею).

«Журі буде розглядати комплексну пропозицію з благоустрою Центральної площі. Адже завершився термін дії банера за пам’ятником Т. Г. Шевченку, також треба впорядкувати хрест, ми не можемо просто змінити мощення плитки і все. Конфігурація клумб також некоректна перед міською радою. Потрібно її оновити, осучаснити», — каже Наталія Хілько.

Замовник та організатор конкурсу — Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради.

Більше інформації можна отримати в Департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради за адресою: вул. Б. Хмельницького, 64-А (кабінет 203) або за телефонами (0372) 55-38-08, 099 0271356.

 

 

Коментарі