Новини

Деякі українські суди відмовилися надсилати сповіщення через листи: чи надходитимуть паперові повідомлення на Буковині

Openadabot повідомляє, що зробив безкоштовним моніторинг судових справ — це дозволить зняти інформаційне навантаження з судів.

Фото unsplash.com, Білл Оксфорд

У деяких українських судах бракує бюджету на послуги пошти, через що вони не зможуть сповіщати українців через паперові листи. Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Opendatabot.

До прикладу, Івано-Франківський апеляційний суд припиняє надсилати паперові сповіщення про засідання, про що орган повідомив на своєму офіційному сайті.

«Через відсутність належного фінансування апеляційний суд не може надсилати поштою судові повістки та процесуальні документи. Івано-Франківський апеляційний суд щомісяця здійснює поштових відправлень приблизно на 75 тисяч гривень. На жаль, у бюджеті на 2020 рік на ці потреби виділено тільки 200 тисяч, тобто, менше, ніж потрібно на три місяці», — йдеться у повідомленні.

Адміністрація Івано-Франківського апеляційного суду просить учасників судових справ використовувати сучасні альтернативні способи отримання інформації з суду.

Openadabot повідомляє, що зробив безкоштовним моніторинг судових справ — це дозволить зняти інформаційне навантаження з судів.

Щоб отримувати сповіщення про власну судову справу, потрібно ввести своє ім’я або номер справи та підписатися на оновлення.

Аби з’ясувати, чи будуть надходити листи з суду жителям Чернівецької області, журналісти «Шпальти» звернулися до апеляційного суду Чернівецької області.

«У нас немає проблем із нестачею бюджету, тому рішення не надсилати “паперові” сповіщення ми не підтримуємо. Буковинці і надалі отримуватимуть повідомлення у звичному для всіх режимі», — відповіли нам в установі.

Коментарі