Новини

«Комунікація рулить». У Чернівцях відбулася благодійна лекція від Лілії Шутяк

Гроші, які зібрали за вечір, передадуть на лікування чернівецького журналіста Олега Тудана.

22 лютого у пабі «Time N» відбулася інтерактивна благодійна лекція у рамках проєкту «Великі історії маленького міста». Під час зустрічі досвідом ділилася прессекретарка міжнародної літературної корпорації «Meridian Czernowitz» Лілія Шутяк.

Вона розповідала гостям про літературний фестиваль, його проведення, складнощі та нюанси, які мають враховувати організатори. 

«У проєкту, в рамках якого я сьогодні виступала, дуже містка і влучна назва. Великі історії — це історії людей та проєктів, які реалізовують у Чернівцях. Так, наше місто маленьке. Але в ньому є дуже багато людей, які займаються соціально важливою роботою, і «Meridian Czernowitz» тому приклад. Ця назва — це поєднання великих історій людей та проєктів, які щось роблять у цьому місті», — зауважує Лілія Шутяк.

Крім того, присутні обговорили проблеми піарника, пов’язані з соцмережами, сучасні тренди та новаторські рішення у сфері комунікації.

«Зараз у соцмережах сидять усі. Ми проводимо там час, вирішуємо, куди піти, що робити, які товари купувати. Я намагалася пояснити не просто те, як писати, а як зробити публікацію такою, щоб вона привернула увагу до проблеми, яку порушує автор, якомога більшої кількості людей. А також спробувала пояснити, як загалом привертати увагу до себе, бо XXІ століття — це століття інфлюенсерів, себто людей, які хочуть бути відомими», — каже піарниця.

Учасники зустрічі мали змогу неформально спілкуватися зі спікеркою, запитувати будь-що, не відриваючись від їжі та напоїв, дискутувати та висловлювати власне ставлення до окреслених питань.

«Це дуже цікавий формат, коли передбачено неформальне спілкування, і його дуже бракує у Чернівцях. Можна не соромитися і ставити свої запитання, висловлювати враження від подій і явищ, поділитися досвідом, розповісти про власні проблеми, з якими зіштовхуєшся на роботі», — зазначає прессекретарка «Meridian Czernowitz».


За вечір організаторам проєкту «Великі історії маленького міста» вдалося зібрати майже 1000 гривень.

«Ці гроші ми передамо на лікування чернівецькому журналісту Олегові Тудану. Нагадаю, що він довго лікувався від раку. Все було добре, однак у нього стався рецидив. Наступною гостею нашого лекторію стане Марина Лібанова. Вона може розповісти багато про те, як Чернівці змінювалися, якими вони були в СРСР, якими стали, як відбувався цей процес трансформації, хто були його учасниками», — говорить менеджерка проєкту «Великі історії маленького міста» Анастасія Головченко.

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі