Новини

Одержимий часом: у Чернівцях дав концерт французький музикант Марк Еврі

У рамках європейського туру композитор виступить ще в Івано-Франківську.

22 лютого у центрі культури «Вернісаж» у Чернівцях у рамках європейського туру відбувся концерт французького музиканта Марка Еврі та його проєкту «The Eye Of Time». 

«Я одержимий часом. Люблю бачити світ без часової шкали і бачити, як ми дивимося на людство у різний момент часу. Тому так і назвав свій проєкт. Сьогодні ми грали неокласику з електронними ударними та піаніно. Проте ця музика популярна у Центральній Європі, але не у Франції. Моя музика говорить про відчуття, які з’являються під час життєвого вибору, а також про жаль, який з’являється через нездійснені мрії», — каже Марк Еврі.

Марк почав грати на фортепіано в сім років, склав свої перші п’єси в 15. Зараз у його доробку шість альбомів. Свій музичний розвиток Марк Еврі пов’язує з французькою панк-хардкор DIY сценою, хоча він закінчив школу академічної музики. 

«Проєкт The Eye Of Time живе з 2003 року. Тоді я записував музику вдома і випустив лише одну композицію. Перше живе шоу я влаштував у 2012 році», — каже музикант.

Під час виступу композитор презентував музику зі свого нового альбома «Myth II: A Need To Survive», який вийшов 3 серпня 2019 року на Denovali Records. Упродовж концерту на стіну транслювали кадри з його подорожі зі Львова до Чернівців.

«Я хотів, аби люди поринули в атмосферу дороги. До того ж, погода була чудовою під час цієї поїздки. Це гра з форматом», — пояснює музикант.

Для туру Марк Еврі обрав Україну, Німеччину, Польщу та Чехію. Зокрема в Україні він побуває у трьох містах: Львові, Чернівцях та Івано-Франківську.

«Із цим проєктом я в Україні вперше. А з попереднім моїм музичним гуртом був лише у Львові. Організатор звідти запросив мене у ці три міста, й ось я тут. Цей тур — це новий досвід. Я з жовтня не грав акустичну програму. Але для мене було дуже важливо побувати тут», — зізнається композитор.

Марк Еврі каже, що через складнощі в організації концертів він не може часто приїздити в Україну:

«Далі їду в Івано-Франківськ. Після завершення туру повернуся в Україну, можливо, наступного року. Я би хотів робити більше шоу в Україні. Я щасливий, що виступив тут, у Чернівцях. Це дуже гарне місто».

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі