Новини

Віталій Бирчак дебютував у Чернівцях зі збіркою поезій «Тобі»

Автор також планує презентувати збірку у Тернополі, Хмельницькому та інших містах України.

22 лютого у Літературному целанівському центрі відбулася презентація книжки українського поета-початківця Віталія Бирчака «Тобі».

«Я присвятив книгу жінці. Не вигаданій, не збірній, а тій, яку любив. Але серед багатьох інших людей, які пишуть про кохання, моє — не надумане. Воно справжнє, бо не завжди ідеальне. Там є сум, щастя, втрата та емоційний зліт», — каже автор книги Віталій Бирчак.

Збірка поезій стала першою у доробку молодого митця, але на цьому він зупинятися не планує.

«Якщо вийде друга книжка, то це буде вже не поезія. Напевно, я напишу прозу. Однак я ще не зовсім визначився з темою. Я не впевнений, про що краще написати, щоб це було затребувано у читацької авдиторії. Планував написати або про любов, або про справжню дружбу», — каже Віталій.

Крім Чернівців, письменник планує поїхати з презентацією в інші міста України. За словами Віталія, він ще не склав чіткого переліку пунктів, де хоче побувати з книгою «Тобі», але її точно побачать Тернопіль та Хмельницький.

Крім поезії, гості слухали гру та спів відомого чернівецького співака Льоші Маркеса, соліста гурту «MONOPOLIA». Той акомпанував поетові та виконав власний хіт «Ти називаєш це місце раєм».

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі