Новини

Українську 1000-гривневу купюру номінували на звання найкращої банкноти

За умовами конкурсу, банкноти мають бути випущені вперше впродовж року та повинні мати певну художню цінність.

Фото National Bank Of Ukraine

Українську 1000-гривневу купюру номінували на найкращу банкноту.

International Bank Note Society оголосив перші варіанти найкращої банконти, серед яких представили українську номіналом у 1000 гривень.

Про це повідомляють на офіційному сайті банку.

За умовами конкурсу, купюри мають бути випущені вперше впродовж року та повинні мати певну художню цінність. Також наголошують, що вони повинні бути у загальному обігу.

Серед учасників конкурсу також представили Північну Ірландію, Швейцарію, Арубу, Норвегію, Грузію, Кенію, Сінгапур, Тринідаду, Тобаго, Багамські острови, Самоа, Макао, Албанію, Камбоджу, Австралію, Індію та Марокко.

Фото theibns.org

Свій початок гривня бере ще з часів Київської Русі. Тоді в побуті існувала прикраса «шийна гривна» — золотий обруч, який носили на шиї. Звідти до наших часів збереглася назва української валюти.

Купюра нового найвищого номіналу — 1000 гривень у готівковому обігу з’явилася 25 жовтня. Вона заміщує частину банкнот номіналами 100, 200 і 500 гривень. Поява нової купюри зменшує середню кількість банкнот, які доводиться носити з собою і спрощує заощадження. Востаннє банкнота найвищого номіналу – 500 гривень – була введена в обіг 13 років тому.

Фото National Bank Of Ukraine

Коментарі