Новини

Кому з органів влади не довіряють українці. Результати дослідження Центру Разумкова

За результатами дослідження, лідерами довіри стали Збройні сили України та Державна служба з надзвичайних ситуацій, а найбільше українці не довіряють чиновникам.

Фото Marten Bjork, unsplash.com

З 13 по 17 лютого соціологічна служба Центру Разумкова провела дослідження щодо рівня довіри українців до виконавчих та правоохоронних органів влади.

«Опитали 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, крім Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова з квотним відбором респондентів на останньому етапі», — повідомили у Центрі.

Серед виконавчих та правоохоронних органів влади найчастіше довіру висловлювали до Збройних сил України (їм довіряють 69% опитаних), Державної служби з надзвичайних ситуацій (65%), Державної прикордонної служби (60%) та Національної гвардії України (60%).

77% українців не довіряють чиновникам, місцевим судам (71%) та судовій системі загалом (76%). Прокуратура теж опинилася в антилідерах (68%), до переліку потрапили: НАБУ (65%), Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) (65%), Уряд України (64,5%), Верховний Суд (64%), Антикорупційний суд (64%) та Конституційний Суд України (60,5%).

«Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95», — запевняють у соціологічній службі Центру Разумкова.

Коментарі