Афіша, Новини

Як змінити свою країну силою ідеї. На Буковині відбудеться XII Зимова Студреспубліка

Iдея заходу полягає у залученні інтелектуальної молодіжної еліти до громадського життя.

Фото Chang Duong, unsplash.com

З 21 по 24 лютого у Карпатах на Буковині проходитиме основна інтелектуальна подія сезону — «XII Зимова Студреспубліка». Темою заходу буде: «Прогрес між еволюцією та революцією».

За словами бренд-менеджерки ВМГО «Студентська республіка» Віри Андріюк, щороку небайдужі громадяни та громадянки збираються на «Зимову Студреспубліку», щоб обговорити, дослідити і розробити рішення щодо прогресу та модернізації України. Традиційна кількість учасників — 50-60, це залежить від того, скільки анкет погодить експертна група.

«Майже 30 років незалежности українського народу ми думали, що за падінням обов’язково йде підйом. Коли цього не сталося, то почали чекати, коли дістанемося дна, аби відштовхнутися. Та з’ясувалося, що дна немає: ми просто продовжуємо падати і падати. Такими були еволюція і такими були наслідки революційних подій незалежної України. Виникає запитання «Що робити», проте весь попередній доробок республіканців показує, що воно не має жодного сенсу, якщо не з’ясувати, кому саме це робити», — пояснюють організатори.

Лідер республіканців України Павло Вікнянський розповів журналістам «Шпальти», що ідея Студреспубліки полягає у залученні інтелектуальної молодіжної еліти до громадського життя:

«Цей захід свого роду стратегічний. Теми, які ми порушуємо, — дуже масштабні, всеохоплювальні. Це можна назвати інтелектуальними зборами, бо, на відміну від літньої студреспубліки, де присутні ще й розваги, зимова є серйознішою. Організаційна діяльність івенту охоплює не лише питання України, але й Європи та світу загалом. Шкода, звісно, що між тим, що ми напрацьовуємо, і реальною ситуацією є величезний розрив, але ми над цим працюємо. Гадаю, той, хто має запитання і шукає спосіб дізнатися відповідь, обов’язково її знайде. Абсолютно все можна вдосконалити, якщо людина хоче думати і робити щось краще», — каже лідер республіканців.

Павло Вікнянський. Фото studrespublika.com

На івенті з’ясують, якого життя хочуть українці. Організатори додають, спільними інтелектуальними та творчими зусиллями можна здолати кризу в Україні та світі, а також зробити так, аби вона стала однією з серед найрозвиненіших країн за рівнем життя громадян.

 

Коментарі