Новини

Які фріланс-професії були найбільш затребуваними 2019 року

Найбільшим попитом досі користуються програмісти.

Фото Per Lööv, unsplash.com

На сервісі для пошуку і взаємодії фрілансерів і замовників Freelancehunt.com представили статистику найбільш затребуваних професій на фрілансі за 2019 рік.

Найбільшим попитом досі користуються програмісти. Торік майже половина всіх замовлень на сервісі була пов’язана з розробкою мобільних додатків, обслуговуванням інтернет-магазинів, версткою вебсторінок, супроводом сайтів. Загальна кількість проєктів у цій категорії перевищила сто тисяч.

Друге місце у списку найбільш затребуваних фріланс-фахівців посіли дизайнери. Перш за все замовники шукають дизайнерів сайтів і фахівців із поліграфічного дизайну. Трохи поступаються за популярністю напрямки зі створення логотипів, банерів та ілюстрацій.

Третю позицію в рейтингу професій-лідерів, за даними сервісу, посідають копірайтери. Статистика показує, що послуги з написання статей, рекламних текстів, а також рерайту затребувані вдвічі менше, ніж дизайнерів, і в чотири рази менше, ніж програмістів.

SEO-фахівці і SMM-менеджери  розділили між собою четверте і п’яте місця — 3,9% та 3,4% відповідно. Найчастіше клієнти замовляли послуги з пошукового просування, генерації лідів, просування в соцмережах, налаштування таргетингової реклами.

Шоста позиція дісталася перекладачам, за їхніми послугами зверталися в 2,3% випадків.

freelancehunt.com

Також у топ 10 затребуваних фріланс-фахівців увійшли аудіо- та відеомонтажери, контент-менеджери, фахівці з контекстної реклами (PPC-фахівці), системні адміністратори. За цими категоріями було відкрито менше проєктів — всього від 2,2 до 1,3%.

Коментарі