Новини

«Налагоджуватиму зв’язки». Ілля Хочь став Почесним консулом Латвійської Республіки у Чернівецькій області

Почесне консульство у Чернівцях відкриють 28 лютого.

Фото з фейсбуку Іллі Хочя

Чернівецька область отримала офіційне представництво Латвійської Республіки. Почесним консулом став громадський діяч Ілля Хочь. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку.

19 лютого у Міністерстві закордонних справ України в присутності Посла Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканса Почесному консулу Латвійської Республіки у Чернівецькій області Іллі Хочю вручили екзекватуру.

«Висловлюємо щиру подяку пану Послу Юрісу Пойкансу і Міністру закордонних справ пану Вадиму Пристайко за довіру і можливість співпраці на користь наших двох дружніх народів», – ідеться в дописі.

У коментарі «Шпальті» Ілля Хочь розповів, що представлятиме у нашому регіоні Латвійську Республіку у всіх сферах. Також працюватиме над тим, аби розширити зв’язки між Чернівецькою областю та Латвійською Республікою.

«Буду працювати на благо Чернівців, області та України загалом. Вносимо щось своє у розбудову дружніх відносин із країнами Балтії та Латвією. Працюватиму, аби налагодити економічні зв’язки, гуманітарні, культурні, спорту тощо. Хочу, аби з допомогою латвійських друзів Євросоюз став до нас ближчим», – каже Ілля Хочь.

28 лютого у Чернівцях о 12:00 за адресою: вулиця Раймонда Фрідріха Кайндля, 2 відбудеться офіційне відкриття Почесного консульства Латвійської Республіки у Чернівцях.

Напередодні відкриття представництва, 27 лютого о 10:00, у Чернівцях відбудеться семінар-конференція для голів ОТГ у Чернівецькій області. Приїдуть мери міст із Латвії і будуть ділитися досвідом із головами ОТГ Буковини щодо прибирання сміття та інших питань у комунальній сфері.

За словами новопризначеного консула, у Чернівцях Консульство Латвійської Республіки відкрили вперше за всю історію.

«Раніше за австрійського та румунського періодів у Чернівцях працювало Консульство навіть Аргентини, а ось Латвії – вперше».

Фото з фейсбуку Іллі Хочя

 

Коментарі