Новини

Чернівецька область – одна з трьох, які надали інформацію до Кабміну про незаконне видобування корисних копалин

Сім областей не подали жодної інформації.

Фото Урядовий Портал

Лише три обласних державних адміністрації: Харківська, Тернопільська та Чернівецька — надали інформацію про незаконне видобування корисних копалин у регіонах.

Про це стало відомо на селекторній нараді з керівниками ОДА, яка була присвячена боротьбі з тіньовими ринками і корупційними схемами в різних галузях.

Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук у своєму телеграм-каналі.

«Два тижні тому я давав доручення надати інформацію про факти ймовірного незаконного видобування корисних копалин у регіонах. На сьогодні це зробили лише три ОДА — Тернопільська, Харківська та Чернівецька. Сім областей взагалі нічого не подали, решта 15 надали частково або в них повністю відсутня інформацію щодо координат цих об’єктів», — заявив Гончарук.

Також очільник уряду додав, усі державні органи мають розглядати боротьбу з тіньовими ринками як комплексну стратегію, тому до кінця цього тижня прем’єр доручив підготувати всю необхідну інформацію щодо незаконного видобування корисних копалин від усіх областей:

«Ті, хто думають, що це тимчасові заходи для “галочки” — дуже помиляються. Без документів працювати ніхто не буде. Це — нова реальність. Без жодних винятківф».

Державна служба геології та надр України також підготують відповідний план заходів.

Коментарі