Новини

Скрипаль-віртуоз Святослав Кондратів завітав із концертом до Чернівців

Маестро презентував нову концертну програму «Вікінг».

15 лютого у Чернівецькій обласній філармонії виступив відомий український віртуоз Святослав Кондратів. Скрипаль добре знаний своєю віртуозною грою на скрипці та унікальними кліпами, відзнятими у різних куточках світу: посеред дюн Сахари, над обривами Норвезьких фіордів, у Метеорах Греції, Венеції та Барселоні.

Окрім традиційної улюбленої чеської скрипки, якій близько півтори сотні років, у Святослава є й інші. Зокрема музикант зіграв на унікальному інструменті зі скла. Скрипку виготовив майстер із Рівного Олег Шевчук. Над її створенням він працював близько двох років і по завершенню подарував Святославу перед гастролями.

Музикант розповів, що, крім всесвітньо відомих міст і куточків природи, створив два кліпи в Україні. Один із них – неподалік Чернівців – із мотивами купальської ночі. Інший – у руїнах Червоногородського замку із краєвидами Джуринського водоспаду та видами на Заліщики.
Та найромантичнішим містом для Святослава є Венеція.

«Це дивовижне місто в якому знімали кліп до композиції «True love». Хто ще не був там, обов’язково відвідайте це унікальне місто», – радить Святослав.

Не байдужий музикант і до Барселони.

«Якось ми поїхали у Барселону на два дні знімати кліп. Планували творити у сонячному місті. Але нас зустрів дощ. Усі переймалися, чи буде відеоряд відповідати радісному настрою композиції. Утім, як з’ясувалося, ніяка негода не здатна затьмарити це місто. Вийшло фантастично гарно», – із захопленням ділиться Святослав.

Глядачі довго не відпускали віртуоза зі сцени і декілька разів викликали на біс.

«Маю надію, що Святослав ще приїде у наше місто, це було неперевершено. Відеоряд його кліпів зачаровує. Ніби поринаєш в атмосферу інших країн. Я у захваті», – каже чернівчанка Марія Ткачук.

«Кондратів дуже харизматичний! Він підкорює своїм шармом, віртуозністю та талантом із перших хвилин. Його музика – як чарівна казка, з якої не хочеться повертатися», – додає студентка ЧНУ Олена Волощук.

Авторському проєкту #СвітОчимаСкрипаля Святослава Кондратіва лише два роки. За цей короткий термін маестро разом зі своєю командою відіграли більше 100 концертів, написали більше 50 композицій та записали десятки музичних відео. Своєю творчістю Святослав популяризує не тільки скрипку, але й сучасну інструментальну музику.

Фото Альони Чорної

Коментарі