Новини

Буковинські акварелісти презентували у Чернівцях виставку «Magenta»

Організатори створили велику мистецьку програму «Ultra-Red», у якій взяли участь артисти, шоу-мени, діджеї та танцюристи.

14 лютого у центрі культури «Вернісаж» відбулося відкриття виставки «Magenta» Буковинської акварельної асоціації з нагоди її річниці. Модерувала захід відома телеведуча та режисерка Любов Добровольська.

Директорка центру культури «Вернісаж», президентка Буковинської акварельної асоціації «Magenta» Лариса Куваєва розповіла, що в асоціації є 25 акварелістів з усієї області. А метою було об’єднати митців, які скромно творили вдома і майже не демонстрували свої роботи.

«Упродовж року ми працювали у Чернівцях, їздили на пленери і навіть відвідали Лазуровий берег Франції, де натхненно творили. Тож за цей час нам є що презентувати глядачам. І я дуже радію, що молоді художники заохочені творити разом, розвиватися і популяризувати акварельне мистецтво, яке набуває у світі великого розквіту», – каже Лариса Куваєва.

«Я із сім’ї художників. Переважно створюю картини у флористичному стилі. Хоча за час роботи асоціації тематика розширилася, стала різноманітнішою. Ми всі стали вільні від комплексів. Треба бути відважним, не боятися. Ось так я відчуваю, так малюю і не боюся це показати людям. Це важливо», – зауважує віцепрезидентка асоціації Буковинської акварельної асоціації «Magenta» Софія Гордіца.

Художниця Ірина Попович-Бабюк вперше бере участь у виставці акварельної асоціації Буковини.

«Мене нещодавно запросили, я швиденько подала всі заявки і дуже рада презентувати свої картини. Адже пишу аквареллю багато років. Але, як я жартую, творила ніби рак-самітник. Малюю, але ніхто мене не бачить. І цей рік для мене став дуже знаменним. Відбулася моя перша персональна виставка декілька місяців тому, а зараз – і на такій масштабній події. Тут є мої чотири роботи. Всі вони на морську тематику», – каже мисткиня.

«Найбільше заворожують портрети. Дуже подобається різноманітна гама кольорів, всі вони повітряні і легкі. Зараз, напередодні весни, це дуже влучно і приємно», – ділиться враженнями відвідувачка, художниця Ольга Бочулинська.

Виставка акварельних робіт «Magenta» триватиме у Центрі культури «Вернісаж» до 26 лютого.

 

Фото Альони Чорної

Коментарі