Новини

Уряд виділив 2,2 мільярди гривень на зарплату вчителям

Міносвіти має намір збільшити базову ставку педагогам.

Фото Roman Synkevych, unsplash.com

Уряд спрямував додатково 2,2 млрд гривень для видачі заробітних плат учителям.

Це рішення ухвалили 12 лютого на засіданні Кабміну, повідомляє Міністерство освіти.

За словами міністерки освіти Ганни Новосад, відтепер виплата коштів педагогам здійснюватиметься з розрахунку реальної кількости учнів, а не за торішніми даними.

«Зараз ми вперше за 4 роки під час розрахунку кількості коштів на зарплати вчителів врахували дані не минулого, а цього навчального року. Оскільки у формулу, за якою розраховується заробітна плата, закладається показник наповнюваності класу, ці дані суттєво впливають на формування бюджету. Гроші, які ми зараз «докинули» на місця, не вплинуть на ставку чи обов’язкові виплати. Однак вони дозволять місцевій владі платити повну надбавку за престижність та премії», — каже Новосад.

Завдяки додатковим коштам бюджети міст обласного значення збільшаться на 933,6 млн гривень, районні — на 588,4 млн, а на 712,3 млн збільшаться бюджети ОТГ.

«Це рішення ніяк не вплине на вчителів, яким міська влада й до цього виплачувала всі надбавки та премії. До таких міст, наприклад, належить Київ. Разом із тим ми маємо намір змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку. Я переконана, що це зробить професію вчителя більш захищеною і створить запобіжники для місцевої влади, яка часто маніпулює надбавками серед працівників-бюджетників», — наголосила Ганна Новосад.

Коментарі