Новини

Чернівчанин став делегатом Ради Європи: як пройшов відбір та плани роботи у Конгресі

Делегати мають можливість реалізувати власні проєкти на місцевому чи регіональному рівнях.

Фото з соцмереж Віталія

Аспіранта кафедри Європейського права та порівняльного правознавства юридичного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича Віталія Яремчука обрали молодіжним делегатом України до Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Про це повідомляють на сайті Чернівецького національного університету.

Журналістам «Шпальти» Віталій розповів, що представлятиме Україну на світовій політичній арені не вперше:

«У 2018 та 2019 роках я був молодіжним делегатом України в ООН, можу сказати, що це неймовірний досвід. Працював із правовими питаннями, оскільки мені це ближче — я аспірант спеціальності міжнародного права у нашому університеті. Після того було ще багато проєктів та заходів, серед них і Всесвітній економічний саміт в Абу-Дабі та саміт ЮНЕСКО у Сербії».

Конкурсний відбір молодіжних делегатів у Раді Європи започаткували ще 2014 року. Він має залучити активну молодь європейських держав до дебатів та участі в сесіях Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Віталій Яремчук про перемогу у відборі відгукується стримано та лаконічно:

«Гадаю, мені допомогли наполеглевість та вміння працювати над собою і своїми помилками».

Річний мандат дозволяє молодіжному делегату брати активну участь у складі делегації України на 38-й та 39-й сесіях. Також делегати мають можливість реалізувати власні проєкти на місцевому чи регіональному рівнях під заступництвом Конгресу.

Новообраний делегат розповідає, що конкретних планів поки озвучити не може, оскільки нічого ще не узгодили з представництвом.

«Чіткого плану роботи ще немає, оскільки зараз проходить організаційний етап. Усе потрібно узгодити з нашим представництвом. Згодом уже буду думати про проєкт, який справді був би потрібен в Україні та Чернівцях зокрема», — пояснює Віталій Яремчук.

 

 

Коментарі