Новини

Українці — лідери нелегальної праці у Польщі

Кордон із Польщею є найпопулярнішим серед українців, оскільки його перетнули більше мільйона осіб.

Фото Clem Onojeghu, unsplash.com

13,3 тисяч українців працювали у Польщі нелегально 2019 року. Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі.

Польські прикордонники за рік здійснили більше чотири тисяч перевірок працевлаштування і виявили, що понад 14,7 тисяч іноземців працювали на незаконних підставах.

Українці стали лідерами у кількості нелегальних працівників Польщі, на другому місці громадяни Грузії — 476,  а вже потім — Молдови та Білорусі (326 та 243).

Якщо вірити Державній прикордонній службі України, кордон із Польщею є найпопулярнішим серед українців, оскільки його перетнули більше мільйона осіб.

За даними відомства, 9,2 млн громадян України переїхали кордон за біометричними паспортами, з них майже три мільйони українців прямували без віз, з новими біометричними паспортами, тобто скористалися режимом безвізу.

Нагадуємо, Національний банк України очікує, що українці менше їздитимуть на заробітки в інші країни, оскільки рівень доходів зростає.

«Досить високі темпи зростання реальних доходів населення також зумовлять подальше скорочення розриву в заробітних платах порівняно із сусідніми країнами. Це й надалі буде збільшувати зацікавленість українців у працевлаштуванні в Україні, а не за кордоном», — запевняють у Нацбанку.

Коментарі