Новини

У Чернівцях виступив кантрі-виконавець Саша Буль

Музикант виконав пісні з різних альбомів одразу на декількох інструментах та розповів, як привчав Чернівці та Україну до якісної кантрі-музики.

7 лютого у центрі культури «Вернісаж» відбувся концерт чернівецького музиканта Саші Буля. Виконавець пише музику, яка поєднує у собі такі стилі, як кантрі та фолк. Його пісні написані українською та англійською мовами.

«Закордоном таку музику слухають більше. Вона звучить на радіо, телебаченні. Там люди слухали її споконвіку. Країни Східної Європи теж не відстають. Вони швидше вийшли з Радянського Союзу, тому швидше з цим познайомилися. Коли у нас тут слухали «Ласкавый май», то закордоном слухали Боба Ділана й інших західних виконавців. Там є слухач. В Україні, коли я починав займатися музикою, доводилося будувати все з нуля, знайомити людей із кантрі та фолком. Пам’ятаю перші концерти, коли я виходив на сцену, грав, а потім люди виходили зі словами: «Шо це було?» Просили заграти щось «нормальне». Їм було складно розумітися в тому, чого вони ніколи не бачили і не знали», — каже Саша Буль.

Виконавець вважає, що його покликання не просто створювати музику, а знайомити українців та прививати їм любов до неї:

«Це моє покликання — стати тим, хто почне поширювати в Україні подібну музику. Моя місія ще не завершена, боротьба продовжується, як би це пафосно не звучало. Але вже певна робота зроблена. Я не уявляю, щоб 10 років тому в Чернівцях на концерт кантрі-виконавця прийшла та кількість людей, яка була сьогодні. Частково я впорався з цим покликанням, але це не кінцева зупинка. Це лише початок».

Крім акустичної музики, Саша Буль між піснями розважав слухачів веселими історіями з його подорожей, розповідав про свої пригоди та неочікувані знайомства.

«Якось я виступав у тюрмі. У залі сиділи в’язні, величезні, мускулисті, зі свастикою на лобах, повністю в татуюваннях, ґвалтівники та вбивці. Я почав співати пісню про океан і попросив їх, як сьогодні чернівчан, підхопити приспів. І був дуже здивований, що вони всі одночасно підхопили і створили такий хор! Начальник тюрми потім підійшов до мене і запитав про те, що це таке було і що я з ними зробив. Напевно, це був не просто виступ, а така собі терапія», — розповідає Саша.

Артист зазначає, що комунікація з авдиторією під час концерту для нього не менш важлива, ніж гра на інструментах та спів:

«Коли я не говорю, мені здається, що авдиторії нудно, а від того нудно стає мені. Коли я виступаю з гуртом, це інші відчуття. Ти взаємодієш із друзями, від того треба менше щось вигадувати, бо це вже видається класним, постійно змінюється картинка. Тут же я один на сцені. Якщо я не взаємодію з публікою, я починаю нудьгувати і мені здається, що публіка теж. Тому я обрав діалогічну форму виступів».

У 2020 році вийде альбом Саші Буля «Too Old To Sale My Soul». Відтак — альбом гурту «Me And That Man», у якому чернівецький музикант також грає. Із ним планують поїхати у тур. Але поки Саша збирається відпочити від виступів та піти у творчу відпустку.

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі