Новини

В Україні зменшать розрив між зарплатами жінок та чоловіків

Правовий акт збільшить співвідношення середньої зарплати жінок та чоловіків з 74,9% до 83%.

Фото Arlington Research, unsplash.com

Кабінет Міністрів України розраховує до 2025 року збільшити співвідношення середньої зарплати жінок і чоловіків до 83%.

Про це йдеться в Концепції реалізації державної політики у сфері сприяння розвитку соціально відповідального бізнесу до 2030 року, оприлюдненому на урядовому порталі.

До 2030 року співвідношення середньої зарплати жінок і чоловіків має бути не менше 85%. У 2015 році цей показник був на рівні 74,9%.

Документ має підвищити рівень залученості бізнесу в проведення соціальних проєктів і визначити напрямки держполітики щодо розвитку соціально відповідального бізнесу.

Концепція передбачає залучення компаній із високим рівнем соціальної відповідальности в реалізації соцпроєктів у сфері захисту прав людини — будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб, соціального житла; створення умов для організації лікування та адаптації військовослужбовців; забезпечення медустанов обладнанням, до будівництва та облаштування шкіл і дитсадків, реалізації соціальних проєктів за рахунок бюджетних коштів.

«Держава має намір залучати бізнес до таких проєктів через конкурсний відбір», — ідеться у документі.

Згідно з концепцією, приріст прямих іноземних інвестицій до 2025 року повинен досягти 16 мільярдів доларів, а в 2030-му —  17,5 мільярдів.

Коментарі