Новини

Скоро українцям не потрібна буде прописка. Планують видавати нові ID-картки

У картці не буде інформації щодо прописки, сімейного стану на наявності дітей.

Фото korupciya.com

Цифровізацію проводять в Україні вже декілька років. Багато нововведень уже застосували, та деякі ще у планах.

Наразі в Україні планують видавати ID-карти без інформації щодо прописки, сімейного стану та наявності дітей. Усю цю інформацію взагалі приберуть з ID-карт, її не буде навіть на чипі, тому що вона може швидко змінюватися.

Про це повідомив керівник Державної міграційної служби Максим Соколюк у своєму інтерв’ю  «Європейській правді».

Соколюк наголосив, що додаток із пропискою позбавляє логічности саму ID-карту:

«Ця “бамажка” – це біда нашої держави… Її не повинно бути, адже ця інформація є на чипі ID-картки. Вона має зникнути! Минулого року був проєкт закону 9218, який взагалі змінював систему реєстрації, забирав ці папірці. Зараз завдяки тому, що з’явилося Міністерство цифрової трансформації, процес пришвидшився. Ми підемо далі і взагалі заберемо прописку з ID-картки, навіть на чипі її не буде, і так само не буде інформації про дітей, про сімейний стан. Адже вона може змінюватися дуже швидко: вчора ти був незайманий, завтра одружився. Сьогодні немає дітей, завтра народилися. Навіщо змушувати людей бігти кудись з ID-карткою, оновлювати інформацію? Це – вади старого закону та процедури. Тоді ми це залишили, розуміючи, що потрібен час на розуміння в державі, що все це повинно бути в цифровому вигляді. Зараз таке розуміння є».

Як раніше повідомляла «Шпальта», Міністерство цифрової трансформації України презентували державний мобільний додаток «Дія», який  дозволить зберігати документи в електронному вигляді та спростить користування державними послугами онлайн.

У тестовому режимі додаток працював із грудня 2019 року. Тепер його можуть завантажити всі за посиланнями для Google Play та Apple Store. Плюсом програми є відсутність прив’язки до місця, тому завантажити додаток можна будь-де.

Коментарі