Афіша, Новини

«Байдужість убиває»: у Чернівцях стартував конкурс соціальних відеороликів

Департамент освіти спільно з медіахабом «Шпальта» запускає другу школу лідерства.

Фото revistaplural.es

В Україні активізувалася активна боротьба з цькуванням у закладах освіти. Аби привернути увагу до протидії булінгу, Департамент освіти і науки Чернівецької ОДА спільно з медіахабом «Шпальта» проводить конкурс соціальних відеороликів «Байдужість убиває».

«Ідея виникла ще торік, коли ми спільно зі «Шпальтою» проводили першу школу лідерства. Тоді було дуже багато заявок від дітей, і ми зрозуміли, що потреба проведення таких навчань безумовно є. Тому ми вирішили продовжити цю ініціативу і запустити другу школу, бо саме на лідерів учнівського самоврядування ми покладаємо надії і сподіваємося, що у майбутньому саме вони будуватимуть нашу з вами країну», — каже координаторка конкурсу та головна спеціалістка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Олена Раца.

До участі запрошують команди учнів закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти, студентів закладів вищої освіти Чернівецької області.

Конкурс проводиться у номінаціях: «Учнівські відеороботи» та «Студентські відеороботи».

Учасники конкурсу мають самостійно або з допомогою педагогів створити соціальний відеоролик, який відображатиме засудження всіх проявів булінгу.

«Так, часто питання булінгу є перебільшеним. Проте проводити більшу інформаційну політику проти цькування необхідно, оскільки це поняття існує, а спостерігач — такий же зловмисник, як і кривдник», — наголошує координаторка конкурсу.

Хронометраж відеоролика не має перевищувати 2 хвилини. Для зйомки підійде будь-яка техніка. Готову роботу потрібно завантажити на ютуб. За результатами конкурсу будуть визначені переможці у кожній із номінацій.

Заявки на участь у конкурсі можна подавати до 25 лютого.

Коментарі