Новини

19 областей України недоотримали субсидії

Загальна сума боргу перед населенням складає 14,6 млн гривень.

Фото Kelly Sikkema, unsplash.com

У 19 областях України громадяни не отримали пільги та субсидії на оплату комунальних послуг, повідомляє Рахункова палата.

Найбільша заборгованість на Львівщині – 7,2 млн гривень, відсоток заборгованости на Дніпропетровщині складає 4,9 млн гривень та Київщині – 600 тисяч.

Стан виконання держбюджету за попередній рік прокоментував голова Рахункової палати України Валерій Пацкан.

«Це свідчить про одне – фактична потреба у таких видатках за рахунок субвенції не забезпечена. Загалом у 19 областях станом на 1 січня 2020 року за наданими пільгами і житловими субсидіями була кредиторська заборгованість у сумі 14,6 млн гривень. Комусь така сума в масштабах всієї країни здаватиметься не значною. Але є загроза, що ця заборгованість не буде погашена. А це допомога тим, хто сьогодні не в змозі самостійно оплатити комунальні послуги через чималі тарифи», – сказав Пацкан.

Загальна сума боргу перед населенням складає 14,6 млн грн. Ймовірно, що борг взагалі не погасять, оскільки в бюджеті 2020-го року надання такої субвенції місцевим бюджетам не передбачене, йдеться у повідомленні.

Валерій Пацкан також зауважив, що у 2019 році на виконання фактичних зобов’язань місцевих бюджетів із надання субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг із державного бюджету надано субвенцію у сумі 21,6 млрд гривень або 99,9% плану на рік.

Коментарі