Новини

Виконавчий комітет відклав рішення про підвищення вартости проїзду у тролейбусах в Чернівцях

Тариф планували підвищити до 5 гривень.

Сьогодні, 5 лютого, виконавчий комітет Чернівецької міськради відправив на доопрацювання рішення про підвищення вартости проїзду в електротранспорті міста до 5 гривень. Зокрема, його мають довивчити і підготувати до наступного пленарного засідання виконкому, яке відбудеться у вівторок, 11 лютого. Міський голова Чернівців Олексій Каспрук запропонував фінансовому управлінню й Департаменту житлово-комунального господарства Чернівців відпрацювати цифри та показники для можливости запровадження електронного квитка.

Згідно з проєктом рішення, який зареєстровано на сайті міськради, пропонується встановити тариф на проїзд у тролейбусах у розмірі 5 грн за поїздку. Також пропонують встановити граничний розмір вартости проїзду в тролейбусах у нічний час (з 23:00 до 5:00) у розмірі 10 грн за поїздку.
Під час обговорення проєкту рішення начальниця фінансового управління Чернівецької міської ради Лівія Бамбуляк зазначила, що економічно обґрунтований тариф на проїзд у тролейбусі становить 6,40 гривень за поїздку (це крім видатків за лізингом).

«У разі неухвалення рішення щодо підвищення тарифу додатково з міського бюджету міста доведеться дотувати Чернівецьке тролейбусне управління на суму 59,2 млн гривень до кінця цього року», – каже Лівія Бамбуляк.

Водночас в. о. керівника ЧТУ Михайло Олексюк зауважив, що тариф розміром п’ять гривень не перекриє собівартість поїздки. Оскільки у тарифі закладено вартість електроенергії 2,90 грн/квт, а сьогодні вона становить 3,03 грн/квт, тариф уже занижений.

Також члени виконкому звернули увагу на недотримання графіка руху тролейбусів, брудні машини та часту поламку тролейбусів і намагалися зрозуміти, чому досі у всіх тролейбусах не працюють стаціонарні валідатори.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, коли у Чернівцях оновлять систему оплати у тролейбусах.

 

Коментарі