Новини

У Чернівцях презентували книгу В’ячеслава Германа

«Усі хвороби родом із дитинства».

2 лютого у Чернівцях відбулася презентація книги В’ячеслава Германа «Історія індіанців у монетах світу».

Автор книги, лікар, художник та філософ В’ячеслав Герман представив чернівчанам свою колекцію монет та пояснив стереотипи щодо індіанців, їхнього побуту та житла.

«Дружина каже, що скоро зможе видати книгу “Як вижити зі всесторонньо розвиненою людиною», — жартує В’ячеслав.

Письменник каже, що цікавість до культури корінного народу Америки виникла ще у дитинстві, коли вони з братом гралися в індіанців:

«Усі хвороби родом із дитинства», — зазначає автор книги.

У виданні є відомості про понад 500 монет, 120 токенів та монетоподібних жетонів, 42 паперові банкноти, випущених більш, ніж двома десятками різних країн світу та об’єднаних однією спільною темою увічнення пам’яті про найбільш важливі моменти життя корінного населення Америки.

Також у виданні представлено 680 зображень, а у додатку є інформація про індіанських вождів.

«Моє дитяче захоплення цим народом переросло у колекціонування монет. Із накопиченням колекційного матеріалу збільшувалася й інформаційна база. Це і стало приводом для написання цього посібника. Не хотілося, щоб книга здавалася сухим каталогом, тому я намагався розбавити її цікавими історіями. Що з цього вийшло — дивіться самі», — каже В’ячеслав Герман.

Книга написана російською, втім у майбутньому автор хотів би перекласти її англійською.

PR-менеджерка «Видавництва 21» Інга Кейван розповіла журналістам «Шпальти», для кого ця книга буде цікавою:

«Спочатку це мала бути книга для нумізматів, але в процесі роботи автор вирішив зацікавити більшу кількість людей. Зараз ця книга буде корисною й тим, хто цікавиться культурологією та культурою корінних жителів Америки зокрема. Для любителів етнографії це буде корисним чтивом. Поціновувачі мистецтва теж знайдуть щось у цій книзі, оскільки тут багато мистецької інформації. Та й узагалі книга буде цікавою абсолютно кожному, хто захоче розширити свій світогляд», — розповідає Інга Кейван.

Піарниця також наголошує на тому, що це перша практика такого видання не тільки у Чернівцях, але й в Україні загалом. Якщо не рахувати каталогів, у яких інформація подана сухо і орієнтована тільки на вузьке коло колекціонерів монет:

«Подібної літератури немає навіть у Штатах. Ми маємо чим пишатися».

Матеріал Іванни Шевчук

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі