Новини

У Чернівцях відкрилася виставка роботів, яка триватиме два місяці

На Параді представлені роботи з різних куточків світу.

У Чернівцях на вулиці Хотинській, 39-Л відкрилася виставка «Парад роботів», де представлені 50 роботів із різних країн світу. Це різноманітні механізми, які рухаються, виконують певні дії, а ще тут є віртуальний гольф та лижний спорт, гоночні траси, танкові бої та багато цікавого не лише для дітей, а й для дорослих.

У рамках цього проєкту представили роботів, які відображають актуальні концепції розвитку робототехніки, штучного інтелекту і систем навчання. Як зазначає кураторка виставки Єлизавета Тихонова, паралельно з «Парадом роботів» у Чернівцях аналогічна виставка триває в Одесі.

«У нас вік технологій. Усе змінюється зі швидкістю світла. Ми хочемо показати наукові тенденції і дорослим, і дітям», – розповідає Єлизавета.

Упродовж виставки роботів замінюють та модернізують. У процесі майстри оновлюють свої винаходи. Як пояснила журналістам «Шпальти» кураторка виставки, саморобний робот теж може з’явитися на виставці. Для цього необхідно домовитися з організаторами:

«Хлопці приходять на виставку, а виявляється, у них є талант. Вони хочуть розвиватися, і ми починаємо співпрацювати».

Зала з експонатами виставки поділена на зони, за кожну з них відповідає певний аніматор. Він проводить екскурсію та пояснює, як працює той чи інший механізм. Також тут можна послухати майстер-клас від фахівців, сфотографуватися з роботами та поговорити з творцем того чи іншого механізму.

На виставці представлені «машини» трьох українських міст: Чернівців, Запоріжжя та Одеси.

Чернівецький робототехнік Віктор Губчак розповів нам про своє творіння – Воллі, яку він назвав на честь однойменного мультфільму. За словами автора, його робота можна завжди покращувати, тому що він побудований так, що внутрішні компоненти дозволяють це зробити.

«Це мій перший робот. Метою створення було навчитися програмувати та щоб він умів проявляти емоції».

Окрім звичних роботів, які вміють рухатися та виконувати певні дії, відвідувачі можуть спробувати себе у віртуальному гольфі чи лижному спорті. Також на виставці представлені гоночні траси та бої танками, планетарій та лазерний тир.

Відвідати «Парад роботів» можна з 29 січня до 29 березня з 10:00 до 20:00.

Будній квиток коштує 230 грн – дорослий та 210 грн – дитячий.
Вихідний квиток – 250 грн – дорослий та 230 грн – дитячий.

Матеріал Вадима Германа

Фото Ірини Болести

Коментарі