Новини

Президент попросив губернатора Осачука пояснити, чому не зменшилися платіжки за теплопостачання на Буковині

Чи зменшать нарахування за послуги теплопостачання для буковинців.

Фото ВВС

Президент України Володимир Зеленський дав доручення знизити нарахування за теплопостачання у грудневих платіжках до 25-30% в усіх областях країни. Про це він написав сьогодні, 1 лютого, на своїй сторінці у фейсбуку.

Також Володимир Зеленський наголосив на тому, що з незрозумілих причин у Чернівецькій та Миколаївській областях нарахування не зменшилися:

«Заслухав звіт про зменшення сум у грудневих платіжках за теплопостачання. Завдання номер один – отримати пояснення від місцевої влади Чернівецької та Миколаївської областей, де для зниження нарахувань із незрозумілих мені причин не було зроблено нічого. Завдання номер два – вирівняти зниження до 25-30% в усіх областях країни».

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук підтвердив слова президента про те, що голови Чернівецької та Миколаївської ОДА працювали «безуспішно».

«Голови цих областей відреагували на завдання знизити платіжки за теплопостачання, тобто вони їх отримали. Проте рішення щодо зниження насправді ухвалюють підприємства, які, як правило, в комунальній власності області чи міста. Тобто депутати і мер теж є людьми, які відповідають за рівень цих платіжок. З цього ми отримуємо, що голови Чернівецької та Миколаївської обласних державних адміністрацій не змогли переконати органи місцевого самоврядування», — сказав Гончарук.

Заступниця керівника офісу президента Юлія Ковалів на своїй сторінці у фейсбуку також прокоментувала ситуацію з платіжками на теплопостачання у Чернівецькій області:

«З останньої такої зустрічі, що була наприкінці минулого року, вдалося чимало – за грудень споживачам було нараховано до сплати за тепло на 5-35% менше. Наразі деякі області (Чернівецька та Миколаївська) відстають».

yuliya kovaliv, facebooc.com

Водночас Олексій Гончарук пообіцяв, що платіжки за січень у Чернівецькій області будуть меншими.

Заслухав звіт про зменшення сум у грудневих платіжках за теплопостачання. Завдання номер один – отримати пояснення від місцевої влади Чернівецької та Миколаївської областей, де для зниження нарахувань із незрозумілих мені причин не було зроблено нічого. Завдання номер два – вирівняти зниження до 25-30% в усіх областях країни.

Gepostet von Володимир Зеленський am Samstag, 1. Februar 2020

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівцях тариф на тепло не знизили. У МКП «Чернівцітеплокомунерго» зазначили, що у нашому місті – один із найнижчих тарифів на тепло в Україні, і не переглядають його вже декілька років.

Коментарі