Новини

На Буковині впроваджують ІТ-рішення для об’єднаних громад

Декілька громад Чернівецької області безкоштовно переходять на управління за допомогою ІТ-інструментів.

Фото jeshoots.com

На початку грудня команда фахівців FDI Ukraine з побудови Smart City (Розумне місто) презентувала результати проєкту «Е-рішення», який реалізує Центр розвитку інновацій за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

«Е-рішення» має допомогти громадам перейти до управління на основі аналізу даних.

У проєкті взяли участь 50 об’єднаних територіальних громад з усієї України. Зокрема від Чернівецької області п’ять: Сокирянська, Мамаївська, Селятинська, Юрковецька та Кіцманська ОТГ.

Громади планують використовувати три комп’ютерні програми, а відповідальні спеціалісти у кожній сфері відвідали спеціальні тренінги.

«Ми отримаємо в користування програму URBIO для трьох реєстрів: комунальне майно, облік адрес та територіальної громади. Зараз чекаємо передачі ліцензій для користування програмами», – розповіла Наталя Препелиця, провідна спеціалістка з питань інвестицій Сокирянської ОТГ.

Окремі тренінги пройшли фінансист, бухгалтер, секретар ради та перший заступник міського голови, які і мають працювати у програмах.

Загалом комп’ютерне забезпечення URBIO має спростити процеси реєстрації місця проживання громадян, обліковувати переміщення на території місцевої громади та автоматизувати надання адмінпослуг.

Громади-переможниці конкурсу від U-LEAD очікують передачі відповідних ліцензій на користування програмами. Перший рік використання буде безкоштовний.

Коментарі