Новини

На Філіппінах та в Індії підтвердили випадки зараження коронавірусом

У Франції зафіксували вже п’ять випадків зараження.

pbs.twimg.com

Станом на 30 січня Міністерство охорони здоров’я Індії підтвердило перший випадок зараження коронавірусом у країні. Пацієнтом виявився індійський студент, який навчався в Уханському університеті, передає CNN.

Деталей про гендер студента чи вік не повідомляється. Відомо, що пацієнт ізольований у індійській лікарні.

Перший випадок зараження зафіксували також на Філліпінах. Про це 30 січня заявив міністр охорони здоров’я країни Франциско Дюк. Зараженою виявилася 38-річна жінка з Китаю, яка поверталася на Філліпіни з Ухану 21 січня транзитом через Гонконг, повідомляє CNN.

Жінка звернулася до державної лікарні із симптомами кашлю 25 січня. Медики відправили зразки її аналізів до лабораторії інфекційних захворювань Вікторії в австралійському Мельбурні. За результатами аналізу, 30 січня лабораторія підтвердила зараження коронавірусом.

Міністр охорони здоров’я Філіппін заявив, що хвороба пацієнтки проходить безсимптомно, не проявляються ознаки лихоманки чи будь-яких інших симптомів.

Департамент охорони здоров’я наголосив, що необхідно носити хірургічні маски та уникати місць скупчення людей.

Також у Франції підтвердили вже п’ятий випадок зараження коронавірусом 2019 nCoV. Його виявили у дочки 80-річного китайця, якого госпіталізували 28 сiчня. Стан жінки наразі важкий, вона перебуває у реанімації паризької лікарні, повідомляють Факти з посиланням на заяву міністра охорони здоров’я Франції Аньєз Бузін.

Нагадаємо, що у Китаї спалахнув раніше невідомий вірус, проти якого поки немає вакцини чи методів лікування.

Станом на 30 січня у країні офіційно підтвердили 7711 випадків зараження коронавірусом та всього 170 смертей, повідомляє Deutsche Welle.

За даними сайту gisanddata.maps.arcgis.com, всього у світі зафіксовано 7783 випадки зараження смертельним вірусом.

Фото gisanddata.maps.arcgis.com

Коментарі