Новини

Кількість хворих на коронавірус може зрости вдвічі впродовж дня

Повідомлялося про 2835 хворих, а вранці їхня кількість досягла 4515.

Фото CDC, unsplash.com

Станом на ранок 28 січня кількість жертв нового коронавірусу в Китаї сягнула 106 людей. Китайська влада також повідомила про зростання кількості хворих удвічі впродовж дня.

27 січня повідомлялося про 2835 хворих, а вранці 28 січня їхня кількість досягла 4515.

Китайська влада посилила обмеження на подорожі, у деяких містах є обов’язковим носіння медичних масок. У місті Ухань, де почався спалах коронавірусу у грудні, і провінції Хубей, де це місто, діють обмеження на пересування транспорту.

Як раніше повідомляла «Шпальта», коронавірус викликає важку гостру респіраторну інфекцію, від якої ще не знайшли лікування або вакцини.

Зі 106 померлих у провінції Хубей 100 людей стали жертвами коронавірусу. Це часто люди похилого віку або ті, у кого раніше були респіраторні проблеми.

Після зараження коронавірусом одужали лише 60 людей, повідомляють китайські державні ЗМІ.

Спалах вірусу почався напередодні святкування китайського Нового року, саме тоді мільйони людей подорожують по країні, аби відвідати родичів та друзів.

Аби зупинити розповсюдження коронавірусу, влада скасувала деякі новорічні заходи та продовжила період свят на три дні до неділі.

За останні 24 години Пекін та Шанхай запровадили 14-денний період спостереження за людьми, які прибули з провінції Хубей.

Влада відклала початок нового семестру для шкіл та університетів по всій країні. Міграційні чиновники закликали громадян переглянути перелік закордонних поїздок. Китайська залізнична компанія зупиняє сотні поїздів по всій країні

В Ухані, де проживає 11 мільйонів людей, дороги перекриті, а поїздки обмежені. Проте мер повідомив, що перед святами та перед закриттям міста вже виїхало близько п’яти мільйонів людей.

Декілька великих міст зупинили послуги таксі та роботу громадського транспорту.

Китайські компанії рекомендують персоналу працювати вдома, підприємства дають працівникам тривалі відпустки.

Влада міста Сучжоу заявила, що робота компаній там припиниться щонайменше до 8 лютого.

27 січня Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що поки незрозуміло, чи є вірус заразним до появи перших симптомів.

США закликали своїх громадян переглянути поїздки до Китаю і радять не відвідувати провінцію Хубей.

У найближчі дні Сполучені Штати планують вивезти консульський персонал та своїх громадян.

Багато інших країн також застерігають від подорожей до Китаю та планують допомогти своїм громадянам залишити місто Ухань.

Філіппіни оголосили, що припинять видавати китайським мандрівникам візи.

За межами Китаю зафіксували щонайменше 47 підтверджених випадків захворювання.

У Європі поки відомо про чотирьох хворих.

Найбільше хворих у Таїланді — вісім людей. П’ять випадків зараження зафіксували у США, Сингапурі, Австралії та Тайвані. У Малайзії, Південній Кореї та Японії — по чотири хворих.

У Франції вже три підтверджені випадки захворювання, у В’єтнамі — два. По одному випадку у Канаді, Німеччині, Камбоджі, Непалі та Шрі-Ланці.

Про смерті від коронавірусу поза межами Китаю поки нічого невідомо.

Сьогодні, 28 січня, Посольство України в Китаї рекомендує українцям за можливості залишити цю країну через коронавірус.

«До уваги громадян, які перебувають на території Китаю! У зв’язку зі стрімким поширенням у Китаї захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV), ПУ в КНР настійливо рекомендує українським громадянам, які перебувають на території Китаю, виїхати з цієї країни в разі наявності такої можливості», — йдеться у повідомленні.

До уваги громадян, які перебувають натериторії Китаю! У зв’язку зі стрімким поширенням у Китаї захворювання,…

Gepostet von Посольство України в Китаї/Embassy of Ukraine in China am Montag, 27. Januar 2020

Посольство здійснює постійний моніторинг розвитку епідеміологічної ситуації в Китаї та проробляє всі можливі варіанти надання допомоги українцям, які перебувають у містах, щодо яких застосовано карантинні обмеження. Вивчається також і можливість їхньої евакуації, якщо таке рішення підтримає керівництво України.

Тим часом заступник міністра охорони здоров’я Дмитро Коваль в етері програми Свобода слова на ICTV повідомив, що наприкінці цього тижня, максимум на початку наступного, Україна повинна отримати тест-системи, за допомогою яких можна буде зменшити тривалість діагностування захворювання.

За його словами, діагностику коронавірусу проводять методом виключення інших захворювань.

«Спочатку пацієнта діагностують на грип. Якщо підтвердження діагнозу немає, то проводиться діагностика на тип коронавірусу, який є присутнім в Україні. Діагностичні системи є в лабораторних центрах кожної області країни», — каже Дмитро Коваль.

Якщо ж і ці результати також будуть негативними, а самопочуття пацієнта не поліпшиться, то зразки відправлятимуть в одну з двох лабораторій Києва, де будуть проводити додаткове обстеження на усі наявні віруси.

Якщо ж результат буде негативним і у цих лабораторіях — зразок відправлять до лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров’я.

24 січня 2020 року був підписаний Наказ МОЗ України «Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань».

Відповідно до Наказу були вжиті такі заходи:

– утворення оперативного штабу щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом  2019-nCoV;

– затвердження рекомендації щодо дій при виявленні коронавірусної інфекції 2019-nCoV;

– перевірку готовності закладів охорони здоров’я для надання медичної допомоги особам із вірусом 2019-nCoV;

– проведення додаткових навчань медичного персоналу з питань дотримання вимог протиепідемічного режиму, біологічної безпеки та біологічного захисту при виявленні випадку 2019-nCoV.

Сьогодні у світі немає засобів для діагностики саме коронавірусу 2019 – nCoV, проте МОЗ України наголошує, що станом на сьогодні, 28 січня, немає жодного підтвердженого випадку нового коронавірусу в Україні.

Раніше повідомлялось про три підозри на коронавірусну інфекцію в Україні, та всі три випадки не підтвердилися.

Коментарі